26 de setembre de 2020 26/9/20

Xàbia aprofitarà l'impacte mediàtic de la Volta per a promocionar-se turísticamente fins en 140 països

Xàbia aprofitarà l'impacte mediàtic de la Volta per a promocionar-se turísticamente fins en 140 països - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Xàbia aprofitarà l'impacte mediàtic de la Volta per a promocionar-se turísticamente fins en 140 països - (foto 2)

  L'Ajuntament de Xàbia porta mesos preparant-se per al gran esdeveniment esportiu de la Volta a Espanya. Serà divendres que ve, 9 de setembre, quan el municipi es convertisca en punt d'eixida de la contrarellotge decisiva d'aquesta carrera ciclista que recorre el país i que té un important abast a nivell d'audiència, amb un públic potencial de fins a 360 milions d'espectadors de 140 països.
  Avui l'alcalde, José Chulvi, ha detallat les accions promocionals que s'estan preparant aprofitant les més de quatre hores de retransmissió televisiva que comporta l'esdeveniment, així com el complex dispositiu que està coordinant la Policia Local per a garantir la seguretat i que les moltes zones que quedaran tancades al tràfic tinguen vies alternatives perquè residents o serveis d'emergència puguen accedir en cas de necessitat.

  Chulvi ha volgut deixar clar que ser punt d'eixida d'aquesta etapa no ha costat diners a l'Ajuntament, sinó que respon a un conveni de la Diputació d'Alacant. Així, la inversió que està realitzant la població és únicament per a promoció turística i per a adequar zones urbanes a les exigències de la carrera, intervencions que es queden fetes com a millores públiques.
  En matèria de Turisme s'ha editat un vídeo promocional de l'etapa amb la col·laboració desinteressada del ciclista local Toni Molina, al que ha volgut agrair la seua predisposició, i s'ha participat en la revista oficial de la Volta.

  Per al dia de la carrera s'instal·laran suports promocionals verticals en el passeig Marina Espanyola i una pintura vial en Avinguda Mediterrani. També hi haurà una acció sorpresa en la platja de l'Arenal perquè puga ser captada des de l'aire per les càmeres i s'han preparat 1.000 banderoles per a animar als ciclistes (que es podran arreplegar en les oficines de turisme des del dimarts 6 de setembre o el dia de l'etapa en la zona d'eixida).

  Però la millor promoció turística que s'espera fer és la que permeten els paisatges i badia de Xàbia. Per açò, s'ha decidit que el traçat de la carrera que discorre al costat del mar estiga lliure de cotxes. Els ciclistes eixiran des de la Grava per la via per als vianants de Marina Espanyola, que aqueix dia també estarà buidada de terrasses hostaleres, i discorrerà pel Primer Muntanyar, on estarà prohibit aparcar fins al final de la carrera.

  Açò unit al fet que la contrarellotge es perllongarà des de les 13 fins a les 17 hores, la qual cosa obliga a tenir tallat al tràfic tot el recorregut (Passeig Marina Espanyola – Avinguda Mediterrani (Muntanyar) – Avinguda de la Llibertat – Avinguda Arenal – Calle Brussel·les – Camí Cabanes – Carretera de Benitatxell), ha portat a la Policia a dissenyar un complex operatiu per a habilitar vies alternatives, encreuaments per a donar eixida a residents i un sistema que garantisca el transport públic i l'operativitat per als vehicles d'emergència.

  El port, peatonal

  Totes les mesures preses i alternatives s'estan informant directament a veïns i empresaris a través de reunions i cartes repartides per els habitatges. Les més importants a tenir en compte són que el Port quedarà totalment per als vianants ja que serà la zona on s'instal·len els camions d'equips ciclistes, patrocinadors, premsa i zones de serveis de la Volta. Solament es podran entrar i eixir a la zona pesquera i del Club Nàutic a través de Cristo del Mar i tots els veïns hauran d'aparcar a partir de l'Avinguda Lepanto cap a Avinguda Augusta.

  El Primer Muntanyar estarà també totalment tallat al tràfic i a l'aparcament, mentre que en la resta de l'itinerari s'han habilitat punts d'encreuament en punts concrets de Lluca, Tarraula, PiVer o la carretera de Benitatxell. Un sistema que ha comportat l'habilitació de camins per part del departament de Serveis, que també ha realitzat xicotetes intervencions per a l'etapa com retirar papereres o mobiliari urbà o el fresat dels reductors de velocitat.

  També cal saber que les parades de l'autobús urbà canviaran a vies paral·leles i que s'ha habilitat un telèfon especial per a ambulàncies i vehicles d'emergència ja que hi haurà una patrulla de policia especialment dedicada a acompanyar-los per les vies alternatives en cas d'un servei.

  Per a poder dur a terme tot aquest operatiu, la Policia Local reforça els seus equips des de la nit del 8 de setembre, ja que després del castell de focs artificials de les festes del Loreto començarà a desallotjar-se de vehicles tot el traçat. Ja la jornada del divendres 9 hi haurà un total de 20 efectius mobilitzats en les tasques necessàries per al bon discórrer de l'etapa i que comptaran amb el suport de 40 voluntaris de Protecció Civil i uns 30 procedents de clubs esportius, que han sigut mobilitzats per la regidoria d'Esports, a més del personal de l'Ajuntament i dels agents destacats per la Guàrdia Civil de Tràfic.

  L'alcalde ha destacat la coordinació de tots els departaments implicats en aquest esdeveniment i ha demanat a la població que col·labore en el dispositiu utilitzant el cotxe sol l'imprescindible. “El dia 9 no hi ha col·legi i tindrem a Xàbia una important competició esportiva i de promoció que a més serà clau per a decidir la Volta del 2016, així que esperem que siga un dia per a gaudir-ho i recordar-ho”, ha conclòs el primer edil.

  Pujar