20 d’octubre de 2020 20/10/20

Xàbia acollirà la setmana vinent la prova de vela adaptada de la Comunitat Valenciana Olympic Week

Xàbia acollirà la setmana vinent la prova de vela adaptada de la Comunitat Valenciana Olympic Week - (foto 1)

  La badia de Xàbia acollirà la setmana vinent una de les proves de la Comunitat Valenciana Olympic Week, una competició que organitza la Federació de Vela de la Comunitat en col·laboració amb diferents clubs nàutics de la Comunitat, entre ells el de Xàbia.

  En concret, a Xàbia es disputarà la fase paralímpica puntuable per a la Euroisaf del 6 al 9 de febrer. Segons ha explicat des del Club Javier Montparler, participaran una vintena de regatistes de la classe Hansa 303, una embarcació molt vistosa que omplirà de color la badia.

  Entre els participants hi ha regatistes de països europeus com Anglaterra, França, Portugal, Polònia i Suïssa, així com Espanya, entre ells el regatista local Rafa Andarias, qui ha participat en la presentació de l'esdeveniment esportiu realitzada hui a l'Ajuntament.

  Andarias ha confessat que serà la seua primera vegada en un vaixell Hansa 303, un hàndicap que espera compensar amb el seu bon coneixement de la badia per a quallar un gran paper.

  El regidor d'Esports, Alberto Tur, ha posat en valor la gran faena que realitza el Nàutic a Xàbia tant en la promoció de la vela a nivell base com en l'organització de competicions al llarg de tot l'any. Tur ha mostrat també el seu orgull perquè Xàbia compte amb un esportista de la talla de Rafa Andarias, exponent de l'esport adaptat, una modalitat que necessita que s'aposte per ella.

  Tur ha animat a la gent de Xàbia a que gaudisca d'aquesta regata i de les possibilitats que ofereix la nostra costa per a practicar esport.

  Pujar