elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ‘Bus de la llengua’ visita Alacant amb concursos i activitats per a promocionar el valencià

El ‘Bus de la llengua’ visita Alacant amb concursos i activitats per a promocionar el valencià
  MÉS FOTOS
  El ‘Bus de la llengua’ visita Alacant amb concursos i activitats per a promocionar el valencià - (foto 2)

  L'autobús de la llengua, iniciativa emmarcada dins de la campanya 'Sempre teua. La teua llengua' de la *Consellería d'Educació, Cultura i Esport, visitarà en els pròxims dies les localitats de Xàbia, Benissa i Calp. Els dies 17, 20 i 23, respectivament, el bus farà parada per a promocionar el valencià entre els seus veïns a través d'activitats i concursos per a tota la família.

  El 'Bus de la llengua' està dirigit a tota la societat valenciana (xiquets, joves, majors, famílies...) que vulguen gaudir d'activitats d'oci i didàctiques en la nostra llengua, el valencià. L'autobús realitzarà la seua primera parada a Xàbia en la plaça de la Constitució on estarà estacionat des de les 9.30 hores fins a les 16 hores.

  Tot aquell que decidisca acostar-se a gaudir de les activitats organitzades per la Conselleria d'Educació tindrà a la seua disposició cinc tallers, cadascun d'ells amb un objectiu diferent, amb els quals se cerca que la gent "perda la por i la vergonya a parlar en valencià". Els tallers que s'ofereixen de manera gratuïta són els següents:

  • 'Una del quatre': un joc per equips en el qual els assistents hauran de respondre a tot tipus de preguntes sobre geografia, literatura, cultura i llengua valenciana. Es tracta d'un joc de velocitat, així que l'equip que responga més ràpid serà el guanyador.
  • 'L'alfaruleta': Una ruleta, moltes categories i el vocabulari són les claus de triomfar en aquest taller. L'objectiu no és un altre, que posar a prova quantes paraules coneixes en valencià.
  • 'El conte volador': Si el que cerques és explotar la teua faceta com a escriptor, en aquest taller ho podràs fer. És molt senzill: escriu el principi d'una història i els teus companys seran els encarregats de continuar-la. A més, tu hauràs de deixar volar la teua imaginació i seguir escrivint la seua història.
  • 'Paraules esteses': Un taller destinat als més xicotets de la casa. En el tindran com a missió retallar lletres i decorar-les al seu gust. Quan ja les tinguen arriba el moment de posar sobre la taula tot el que coneixen sobre el valencià, creant paraules que apel·len a sentiments positius.
  • 'A la moda': El costat més creatiu dels participants en aquest taller veurà la llum a través de la creació d'un eslògan 'divertit i atractiu' amb el qual motivar a la resta d'assistents a comprar en valencià. Aquesta activitat té premi: el teu eslògan es veurà plasmat en una samarreta i una bossa de roba.

  Per a conèixer el recorregut complet de l'autobús al llarg dels mesos, des de la conselleria s'ha habilitat la web www.sempreteua.gva.es on es poden consultar totes les activitats i propostes. A més, la mateixa pàgina web compta amb un diari de bitàcola en el qual pots consultar la crònica dels llocs visitats.

   

  Pujar