20 de novembre de 2019 20/11/19

El Cross Baix Montgó compleix la seua 25 edició

El Cross Baix Montgó compleix la seua 25 edició - (foto 1)

  Una de les carreres populars més emblemàtiques de la comarca i l'única que uneix dos municipis compleix enguany les seues noces de plata. Es tracta del cross popular Baix Montgó, que recorre 12 quilòmetres pels camins de la vessant sud del Montgó, a través de les Valls, entre Xàbia i Jesús Pobre.

  Hui tots dos municipis s'han unit per a presentar una edició tan simbòlica com és la de les noces de plata en un acte en el qual han participat els dos alcaldes, José Chulvi i Javier Scotto; els dos regidors d'Esports, Vicent Colomer i Sebastià Aguililla i representants dels dos clubs d'atletisme que estan darrere d'aquesta veterana carrera, el Llebeig de Xàbia i La Faixa de Jesús Pobre.

  Han presentat la samarreta oficial del cross, que reprodueix el dibuix de la primera samarreta que es va repartir als corredors en 1993 i que és homenatge al seu dissenyador Tony Abbott. Tots han coincidit en l'especial que és arribar a les 25 edicions i en el treball, voluntat i il·lusió que hi ha darrere de tota aquesta història de l'atletisme comarcal d'una carrera que ha servit per a agermanar a dos pobles des de l'esport i que té com a principal ganxo per als corredors un espectacular recorregut als peus del Montgó.

  La competició serà el dissabte 14 d'octubre. L'eixida, des de la plaça de la Constitució, és a les 18 hores i la meta està marcada en la plaça de Jesús Pobre, on es podrà veure una exposició de les samarretes de totes les edicions i altres records d'aquests 25 anys. La inscripció està ja oberta a través de la web somesport (es tancarà el 13 d'octubre). El preu és de 5 euros i a més de la modalitat per a corredors, com a detall especial pel 25 aniversari, hi ha una altra per a caminants que faran un recorregut de 6 quilòmetres per Jesús Pobre.

  Hi haurà samarreta commemorativa per als primers 400 que arriben a meta, dos punts de avituallament i servei de dutxes en el Poliesportiu Municipal per a tots els participants.

  ocultar
  El Cross Baix Montgó compleix la seua 25 edició
  Pujar