elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La conselleria atén la reivindicació del col·legi Graüll

La conselleria atén la reivindicació del col·legi Graüll
  MÉS FOTOS
  La conselleria atén la reivindicació del col·legi Graüll - (foto 2)

  La conselleria d'Educació ha decidit per fi com serà la fórmula de renovació per al col·legi Graüll de Xàbia. Atenent les reivindicacions del centre i del propi Ajuntament, s'ha optat per la demolició de les actuals instal·lacions (col·legi i aules en les antigues cases de mestres) per a una construcció totalment nova del centre en el mateix espai.

  Tal com explica la regidora d'Educació, Montse Villaverde, el nou Graüll incorporarà a més dues aules per a xiquets i xiquetes de dos anys, amb el que Xàbia es beneficiarà del pla autonòmic que afavoreix l'escolarització gratuïta en edat de guarderia.

  Villaverde ha detallat que el centre proposat inclourà a més de les aules d'infantil i primària, menjador, gimnàs. "Per fi el Graüll podrà tenir unes instal·lacions dignes i tancar els barracons" ha assenyalat la regidora, que ha volgut mostrar la seua alegria perquè el govern autonòmic haja atès per fi una reivindicació de més d'una dècada.

  Després de rebre la notificació de la resolució de la direcció territorial (s'estava pendent des de juny que l'ens autonòmic decidira entre rehabilitació i reposició total de l'edifici), Villaverde ha avançat els passos que han de superar-se abans de començar l'obra: Primer la conselleria d'Educació ha de delegar les competències a l'Ajuntament perquè siga el municipi qui s'encarregue de contractar l'obra dins del pla Edificant. Després eixirà a licitació la redacció del projecte d'obra i finalment es contractarà l'obra en si mateixa, per tant, la demolició podrà demorar-se fins al pròxim curs i planificar-se amb temps la reubicació temporal dels alumnes.

  A grans trets, el nou Graüll tindrà una capacitat aproximada de 980 alumnes, amb 2 aules de preescolar, 6 d'infantil i 12 de primària. Té projectades 6 aules xicotetes de suport, aules de música, d'informàtica, espai polivalent, gimnàs amb vestuaris i magatzems, biblioteca, menjador amb 300 places, cuina, condícies, zones de jocs, d'esport i hort escolar.

  L'alcalde, José Chulvi, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta decisió "tan esperada i per la qual tant ha lluitat la comunitat educativa del Graüll" per aconseguir les instal·lacions dignes que els seus alumnes mereixen. Chulvi ha recordat que encara que aquesta és la intervenció de més calat en el mapa escolar local, tots els centres veuran ateses les seues necessitats gràcies a la cooperació entre la conselleria i l'Ajuntament dins del Pla Edificant.

  Pujar