elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs tornarà a ser el referent agrícola de la comarca amb una nova edició de la fira Agromoció

Vinaròs tornarà a ser el referent agrícola de la comarca amb una nova edició de la fira Agromoció

  El regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Jordi Moliner, ha presentat aquest matí una nova edició de la fira Agromoció per als dies 13 i 14 d'abril. El passeig Fora del Forat es convertirà en l'epicentre de la mostra amb més de 22.000m2 d'exposició amb parades de productes de proximitat, automoció i maquinària agrícola. Moliner ha insistit que "enguany la fira s'ha reestructurat per aprofitar millor l'espai i sobretot oferir una mostra més atractiva per als milers de visitants que s'espera que s'apropen durant el cap de setmana".

  Pel que fa als productes de proximitat, Moliner ha destacat que es comptarà amb una gran varietat de parades, des de vins i licors, fins a mel, melmelades, embotits i dolços. Tot elaborat a les nostres comarques de forma artesanal per mostrar que a casa nostra també es fan productes de gran qualitat. En aquest sentit, el regidor insistia que "es tracta d'una bona oportunitat perquè els productors es puguen donar a conéixer, a més de comptar amb les empreses d'automoció i maquinària agrícola, que també disposaran del seu espai de venda".

  A banda de la part comercial, Agromoció també disposarà una variada programació d'activitats per a tots els públics. Entre elles destacarà l'exhibició d'ensinistrament i obediència de gossos per part del Club Caní Mondioring, a més de pintacares per als més petits, així com la tradicional talla de fusta amb moto serra que oferirà Sthill Tractogarden. Com a novetat enguany es comptarà amb la presència de Dossom que ha preparat activitats per als més petits amb tallers, màgia i fins i tot un petit concert, tot amb estris reciclats, per tal de fomentar la gestió correcta dels residus entre els xiquets.

  Una altra de les novetats serà la col·laboració de les atraccions de la fira que repartiran 2.000 tiquets, entre tots els estants i paradetes, amb descomptes d'un euro durant el cap de setmana, perquè s'entreguen entre els visitants a la mostra.

  Durant la fira d'Agromoció també es farà entrega de la distinció que cada any atorga el Consell Agrari Local en reconeixement a la feina de les persones o entitats dintre del sector agrícola. Enguany recaurà en la Caixa Rural Vinaròs pel seu destacat treball per mantenir la celebració de la festa de Sant Antoni, així com l'estreta col·laboració que sempre ofereix al Govern Municipal.

  Moliner agraïa la col·laboració de la Regidoria d'Obres i Serveis, destacant que gràcies al seu esforç s'adequarà el passeig Fora del Forat per acollir els més de 22.000m2 d'exposició. Per acabar el regidor animava a tota la comarca a apropar-se fins a Vinaròs, els dies 13 i 14 d'abril, per gaudir d'Agromoció en un cap de setmana ple d'activitats per a tota la família.

  Jornades Agromoció

  La setmana abans de la mostra, del 8 al 12 d'abril, el Centre del Coneixement del Vinalab acollirà les Jornades Agromoció, enguany destinades a promocionar els productes de proximitat. En total s'han programat quatre xerrades que inclouran degustacions de vins, mel, oli d'oliva, cervesa artesana i bolets. Els abonaments per assistir a les quatre ponències es podran aconseguir al Restaurante Hotel Teruel.

  Pujar