elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs participa en una experiència pilot innovadora en sistemes de monitoratge de persones majors als seus domicilis

Vinaròs participa en una experiència pilot innovadora en sistemes de monitoratge de persones majors als seus domicilis

  Els ajuntaments de Vinaròs i Benicarló han participat en un projecte pilot en la Comunitat Valenciana per a portar la innovació social en les cures a persones majors. El projecte ha comptat amb el suport de de l'Institut Sabien Ítaca de la UPV, la Fundació LAS NAVES del Ajuntament de València i les empreses INICIATIVA SOCIAL INTEGRAL PER AL BENESTAR SLU i de l'enginyeria MYSPHERA SL. de Paterna. El projecte ha compta amb el finançament del IVAFIQ, coordinació de la UPV i col·laboració de LAS NAVES.

  Inicialment l'experiència anava a ser de tres mesos amb la participació de 10 persones majors que viuen soles i 14 familiars, però l'interès suscitat en els participants i els seus familiars de referència, així com la col·laboració de totes empreses i institucions, va fer que s'allargués fins ara, moment en què el pilot arribava a la fi, i que gràcies al suport municipal del Ajuntament de Vinaròs es veurà prorrogat fins a desembre de 2022.

  El projecte, amb el nom El SISTEMA LOCS de MYSPHERA, consisteix en una solució pensada per a donar autonomia i permetre a les persones majors allargar el temps d'estada en el seu habitatge, que és on volen estar. Es realitza la instal·lació de sensors volumètrics en diferents habitacions com el dormitori, bany o cuina, sempre respectant la privacitat de l'usuari, que permeten als familiars cuidadors accedir a la informació relacionada amb la rutina diària de l'usuari. Aquestes dades es poden consultar mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils i permet establir tot tipus d'alertes, fet que atorgar a les persones majors que viuen soles i les seves familiars tranquil·litat.

  La valoració de la majoria de participants ha estat molt positiva, demanant la seua continuïtat, sol·licitud que recollim des de Serveis Socials del Ajuntament de Vinaròs i que motiva aquesta notícia. La Innovació Social i Urbana no sols ha de quedar en les grans ciutats, sinó que ha de capitalitzar-se cap a altres municipis lluny d'elles.

  El projecte ha estat guardonat per la Comissió Europea en els premis d'Innovació a Empreses, dins de la categoria de "Enfrontant Reptes Socials".

  https://isibenestar.com/iniciativa-social-ya-esta-galardonada-en-el-premio-europeo-de- innovacion-euipawards/

  Pujar