elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs optarà als ajuts de millora de zones industrials convocats pel IVACE

Vinaròs optarà als ajuts de millora de zones industrials convocats pel IVACE - (foto 1)

  Aquest dimecres tots els grups polítics representats al Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Vinaròs, han votat a favor de sol·licitar les ajudes per a la millora de les zones industrials, convocades recentment per l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE).

  Aquesta línia d'ajuts, a la qual també optaran altres poblacions de l'àrea del Baix Maestrat, Alt Maestrat i els Ports, busca donar suport econòmic als municipis perquè puguen modernitzar els seus polígons i dotar-los d'infraestructures necessàries. En total, es destinaran amb aquesta finalitat, 2.215.000 euros.

  En el cas de Vinaròs, ha explicat el regidor d'Urbanisme Jan Valls, "es presentaran tres sol·licituds per separat: una per a la zona industrial de Capsades, una altra per a la més propera a Ulldecona i la tercera per a la zona alta de Portal del Mediterráneo".

  Per a Capsades, amb una àrea de 322.688 metres quadrats, la proposta contempla actuacions per valor de 601.771,70 euros, mentre que en el d'Ulldecona (169.987 m2) i en el de la zona alta de Portal del Mediteráneo (207.818 m2 ), aquestes serien de 336.921,53 i 106.629,77 euros, respectivament.

  Les propostes a presentar giren totes al voltant de tres eixos principals, ha afegit Valls: millores en la seguretat de les empreses i en el treball, a través de càmeres de vigilància i serveis contra incendis; millores en la mobilitat, connectant aquestes zones amb l'àrea urbana a través de carrils bici i noves zones d'aparcament, així com la creació de noves zones verdes i millores de l'asfaltat. Finalment, es pretén donar una major visibilitat a les empreses, reforçant la senyalització i creant una pàgina web.

  L'alcalde Enric Pla, per la seua banda, ha indicat que aquestes ajudes beneficiarien a les petites i mitjanes empreses assentades en aquestes àrees industrials. En cas que siguen concedits aquests ajuts, les actuacions hauran d'estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2017.

  Pujar