13 d’agost de 2020 13/8/20

La UPCCA de Vinaròs realitza xerrades dirigides a famílies per a la prevenció d'addiccions i conductes de risc

  La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Vinaròs (UPCCA), està duent a terme a la localitat una sèrie de xerrades dirigides a famílies per abordar temes relacionats amb la prevenció d'addiccions i conductes de risc.

  Per un costat, en col·laboració amb la Fundació Amigó, s'estan realitzant tots els dimarts d'aquest mes de novembre, xerrades sobre la prevenció familiar en drogodependències, addiccions a substàncies, addiccions conductuals (Internet, mòbil, joc, etc.) i principals factors de risc i protecció.

  Aquestes xerrades es realitzen al saló d'actes de la Biblioteca Municipal, a les 19:00 hores. A més, aquest 13 de novembre es va iniciar una formació específica per a pares, amb el curs en línia "En Família: profunditzant", que finalitzarà el 15 de desembre.

  Aquest curs l'organitza la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, a través de la UPCCA. En aquest cas "l'objectiu és dotar als pares dels instruments necessaris per facilitar el seu treball en la prevenció de conductes de risc", ha destacat la regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat, Mamen Ruiz.

  Ruiz, ha destacat també "la importància de l'educació en la prevenció de conductes addictives o de risc" i ha remarcat el paper que, en aquest sentit, exerceix la UPCCA a través de la tècnica especialista en conductes addictives d'aquesta Unitat. Finalment, la regidora ha recordat a la ciutadania que, per a qualsevol consulta sobre conductes addictives, informació o orientació familiar sobre drogues, hi ha un servei gratuït al que poden recórrer els qui ho necessiten, sol·licitant cita prèvia al telèfon 964450075 ext. 208.

  Pujar