3 de juny de 2020 3/6/20

Troben restes de cranis de bebés en excavacions del Puig de Vinaròs

Troben restes de cranis de bebés en excavacions del Puig de Vinaròs - (foto 1)
  • Els menors hauria sigut sacrificats en rituals

Fragments de cranis i altres parts del cos de xiquets de molt curta edat han sigut trobats durant els treballs d'excavacions realitzats durant el mes de juliol en el jaciment del Puig de la Misericòrdia situat en la localitat de Vinaròs.

Segons els primers resultats, els menors haurien sigut suposadament sacrificats formant part d'un ritual. Els ossos localitzats pertanyerien a xiquets de molt curta edat, d'un any o fins i tot menys, tal com han explicat.

L'arqueòleg i director dels treballs, Arturo Oliver, ha explicat que durant el seu desenvolupament s'han trobat també altres objectes com a collarets de bronze o restes de ceràmica i d'animals. A més, ha destacat la troballa de conchas que es van utilitzar amb finalitats arqueològics perquè “la petxina és un símbol de fecunditat per la seua semblança amb els genitals femenins”.

La campanya d'excavació s'emmarca dins d'unes altres també desenvolupades en estius anteriors, i en aquesta ocasió abasta un poblat singular l'existència del qual es remunta al segle VII a.C en el qual vivia l'elit social d'aquella època. “Trobem ceràmica, materials de bronze, restes animals i vegetals, que permet estudiar també l'arquitectura i l'entorn i l'ecologia del moment, quin tipus d'agricultura tenien i l'economia que tenien" ha apuntat el responsable.

 

Pujar