elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sofia acull una mostra dedicada a Carles Santos

Sofia acull una mostra dedicada a Carles Santos
  • La capital de Bulgària ret un homenatge al músic vinarossenc amb una exposició monogràfica de la seua obra, que inclou cartells, audiovisuals i fotografies que recullen el seu segell únic

MÉS FOTOS
Sofia acull una mostra dedicada a Carles Santos - (foto 2)
Sofia acull una mostra dedicada a Carles Santos - (foto 3)
Sofia acull una mostra dedicada a Carles Santos - (foto 4)

La regidora de Cultura, Anna Fibla, amb els representants de la Fundació Caixa Vinaròs, va viatjar ahir a la capital de Bulgària, Sofia, per assistir a la inauguració de l'exposició monogràfica dedicada a Carles Santos amb el títol "Passió pel minimalisme". La mostra, que es pot visitar al Museu d'Art Contemporani Arsenal, ha sigut possible gràcies al treball conjunt de  l'Institut Cervantes de Sofia i la Galeria Nacional en col·laboració amb la Fundació Caixa Castelló, la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Vinaròs i la Universitat Jaume I.

A l'acte inaugural va assistir l’ambaixador d’Espanya a Bulgària, Alejandro Polanco, la directora de la Galeria Nacional, Yara Bubnova, el president de la Fundació Caixa Vinaròs, Manolo Molinos, vicerrectora de Cultura UJI, Carmen Lázaro, la directora Institut Cervantes a Sofia, Marisa Santos, la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz i el gerent Fundació Caixa Castelló Leopoldo Monfort.

Durant la inauguració la regidora Fibla destacava que "és un privilegi poder mostrar al públic de Bulgària l'obra de Carles Santos, l'artista vinarossenc més rellevant del segle XX gràcies a la seua forma única d'interpretar la música i el teatre, que li va valer per rebre el reconeixement internacional". Pel que fa a la mostra Fibla assenyalava que es pot veure un important recull del treball de Carles Santos amb fotografies i audiovisuals, gràcies a la col·laboració de la Fundació Caixa Vinaròs.

Cal destacar que l'exposició, que es podrà visitar fins al 3 de maig, també inclou una obra d'Antoni Tapies que va ser la portada d'un dels seus discos i una carpeta d'obra gràfica que li va dedicar Josep Guinovart.

Pujar