elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S'actua en el lledoner centenari del Passatge Doctor Santos per a la seua protecció i manteniment

S'actua en el lledoner centenari del Passatge Doctor Santos per a la seua protecció i manteniment - (foto 1)
  • S'han invertit més de 700 euros per poder podar-lo i aplicar pintura antifúngica per evitar infeccions per fongs

L'Ajuntament de Vinaròs, per mitjà de la Subvenció per a la Protecció i Conservació d'Arbres Monumentals i Singulars de Titularitat Pública, es va proposar la realització de diverses accions per millorar l'estat actual i la conservació d'un dels arbres d'especial rellevància en el municipi : el "lledoner" del Passatge Doctor Santos.

Aquest, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Agricultura, Jordi Moliner, va ser declarat arbre d'interès local a la Comunitat Valenciana en 2008 i, donada la seua singularitat, el consistori ha de tindre especial cura en el seu manteniment. En aquesta ocasió, les actuacions han anat encaminades a la preservació de la seguretat dels vianants, eliminant una branca de gran envergadura amb risc de caiguda, així com a evitar la proliferació de fongs i millorar el seu aspecte extern.

S'ha realitzat una poda selectiva, per eliminar una gran branca, i també les branques mortes; posteriorment els talls s'han tractat amb pintura antifúngica per protegir aquest arbre centenari dels fongs. "Aquesta actuació ha millorat considerablement l'aspecte del passeig i el lledoner té ara una aparença més acurada. Des de la regidoria, seguirem treballant per supervisar el desenvolupament d'aquest arbre i programar futures accions per al seu manteniment i protecció ", ha conclòs Moliner.

El cost total d'aquesta actuació ha estat de 701,80 euros, dels quals la Diputació de Castelló ha aportat un 50%, mentre que l'Ajuntament s'ha fet càrrec de l'altra meitat.

Pujar