1 de desembre de 2020 1/12/20

Es presenten múltiples ajudes per incentivar l'ocupació i la competitivitat empresarial a Vinaròs

Es presenten múltiples ajudes per incentivar l'ocupació i la competitivitat empresarial a Vinaròs - (foto 1)

  Aquest dilluns s'han presentat a l'Ajuntament de Vinaròs dues ajudes vigents que, gràcies a la col·laboració amb Cambra de Comerç, estan a disposició de la ciutadania a la localitat i busquen incentivar l'ocupació i la competitivitat en les empreses locals.

  Una d'elles, ha explicat la regidora d'Ocupació, Maria Cano, és la convocatòria de subvencions econòmiques per al foment de l'ocupació en 2017, dins el Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020.

  "Poden accedir a elles tant els joves aturats i emprenedors que hagin finalitzat la fase d'orientació vocacional del Pla de Capacitació del Programa Integral de Qualificació i Ocupació, com aquelles empreses que contracten joves aturats", ha assenyalat Cano.

  Des Cambra de Comerç, Vanesa Bermúdez, ha afegit que per a les contractacions laborals d'aquests joves, a temps complet durant almenys sis mesos, les empreses podran rebre fins a 4.950 euros d'ajuda. Els que s'acullen a la segona línia de subvencions, per a emprenedors que decideixin iniciar una nova activitat empresarial i / o professional, podran accedir a un ajut de fins a 1.800 euros.

  El termini per a sol·licitar aquestes ajudes finalitza el proper 29 de desembre de 2017 i les persones interessades que puguen ser beneficiaris de les mateixes, poden sol·licitar més informació tant en la Cambra de Comerç com a l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de Vinaròs, ubicada a la Plaça Sant Telm (Edifici Pirulí, tercera planta).

  A més d'això, també el regidor de Turisme i Comerç, Domènec Fontanet, ha explicat que "l'Agència Valenciana del Turisme i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana han posat en marxa un Programa de Competitivitat Turística del que forma part Vinaròs i que "és una gran oportunitat per a les empreses locals del sector".

  Aquest programa, ha detallat Teresa Prim, representant de Cambra de Comerç de Castelló, ofereix diagnòstics individualitzats per a l'empresa turística sobre aspectes estratègics del seu negoci i un estudi amb solucions de millora de la seua situació competitiva. "L'hi ho posem molt fàcil a les empreses, perquè nosaltres mateixa anirem als seus negocis per poder-los ajudar sense que siguen ells ens que hagin de desplaçar-se", ha indicat.

  L'admissió en aquest programa per a autònoms i pimes turístiques es realitzarà per ordre de recepció de sol·licituds i les persones interessades, que han d'estar donades d'alta a l'IAE, poden sol·licitar també informació a la Cambra de Comerç provincial o a la regidoria de Turisme.

  Finalment, Cano ha volgut recordar que fins el 31 d'octubre de 2017 està obert també el termini per a les subvencions destinades al foment de l'ocupació per a la contractació de persones joves qualificades (AVALEM JOVES), inscrites en el Sistema de Garantia Juvenil.

  Els destinataris d'aquests ajuts són joves majors de 16 anys amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o sistema educatiu, amb títol de llicenciat o diplomat, enginyer o arquitecte, graduat universitari, doctorat o amb estudis de postgrau, així com tècnics d'FP o amb certificats de professionalitat.

  La contractació d'aquests joves serà indefinida inicial a jornada completa amb un import de subvenció d'entre 7.926,24 i 9.907,80 euros. Els contractes indefinits de temps parcial d'almenys 30 hores resultaran subvencionables amb la reducció proporcional de la quantia de l'ajuda. Per a més informació, de nou es pot acudir a l'Agència de Desenvolupament Local de Vinaròs.

  Pujar