25 de setembre de 2020 25/9/20

Es presenta el calendari d'activitats turístiques i festives per al mes de juliol

Es presenta el calendari d'activitats turístiques i festives per al mes de juliol - (foto 1)

  La regidoria de Turisme i la de Festes i Cultura han presentat aquest dilluns el calendari de les activitats turístiques i festives a Vinaròs per a aquest mes de juliol, en el qual destaquen diverses novetats respecte a anys anteriors.

  Una d'elles, ha assenyalat el regidor de Turisme i Comerç, Domènec Fontanet, és la potenciació de les visites guiades i teatralitzades enfocades especialment cap a un públic familiar i que aquest any inclourà també algunes visites en francès.

  La propera visita gastronòmica prevista serà "El Santuari de la Misericòrdia, les oliveres mil·lenàries i el poblat iber", que es realitzarà aquest divendres 7 de juliol a les 19:00 hores. Les persones interessades a assistir poden informar-se i comprar la seua entrada a la Tourist Info i en línia a través del web de turisme.vinaros.es. En les properes setmanes hi haurà també altres dedicades al port i al mercat, al centre i les guerres carlines i al paratge de Sòl de Riu i els pirates.

  D'altra banda, Fontanet ha remarcat que aquest mes es continuaran realitzant, com tots els anys, una àmplia varietat d'esports d'estiu amb classes gratuïtes d'aeròbic a les platges del Fortí i del Clot, ioga, cubbá i gimnàstica, així com el campionat de vòlei platja. "Són activitats que cada vegada atreuen més públic i per tant hem volgut seguir apostant per això", ha indicat.

  Entre el 20 i el 23 de juliol tindrà lloc la fira d'artesania i disseny, amb activitats amb temàtica circense a la Pèrgola del Passeig de Colom. Es preveu també la I Fira de Cervesa Artesana del Territori, a la Plaça Sant Antoni, en la qual hi haurà un total de set expositors.

  Aquest any se li ha volgut donar un impuls especial al Cicle de Concerts al Santuari de la Misericòrdia, amb concerts tots els divendres de juliol a partir de les 21 hores. També se li donarà continuïtat al cinema sota les estrelles, tots els dimecres a partir de les 19:00 hores a la Carpa de l'Atlàntic, i, com a novetat, es farà una sessió el 27 de juliol a la Plaça de Bous.
  A nivell gastronòmic, ha comentat Fontanet, juliol és un mes molt intens, ja que entre l'1 i el 30 de juliol es porta a terme el VIII Tapa Tour del Llagostí i també les X Jornades de Cuina del Llagostí de Vinaròs, que se celebraran a partir del 14 de juliol fins al 31 d'agost.

  Pel que fa a la programació festiva i cultural, el regidor de l'àrea, Marc Albella, ha detallat també que, entre l'ampli ventall d'esdeveniments en agenda, destaca el Festival de Vinaròs, dedicat al món del cinema i que es realitza de forma integrada amb el Festival de Curtmetratges Agustí Comes, entre el 18 i el 29 de juliol.

  Finalment, Albella ha recordat que la Biblioplatja de Vinaròs ja està oberta i a disposició dels usuaris que ho desitgen, tots els dies de 10:30 a 13:30 hores i de 17:00 a 20:00 hores. Durant aquest mes la Biblioteca central romandrà igualment oberta en horari de matí i tarda, si bé el servei de préstecs i devolucions es realitzarà únicament pels matins.

  A la Biblioplatja s'organitzaran nombrosos tallers i activitats, especialment destinades al públic infantil i familiar; l'oferta cultural es complementa amb diverses exposicions a l'Auditori i altres esdeveniments a la Plaça de Bous de la localitat.

  Les persones interessades a consultar aquesta programació al detall poden sol·licitar un calendari d'activitats a la Tourist Info, els quals estan disponibles en quatre idiomes (anglès, francès, espanyol i valencià), o bé en les webs i xarxes socials municipals. També, a partir d'aquest dijous 6 de juliol estarà en funcionament el punt d'informació turística del Clot.

   

  Pujar