elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI i l'Ajuntament celebraran la primera edició de la fira «Destaca en ruta»

L'UJI i l'Ajuntament celebraran la primera edició de la fira «Destaca en ruta»
  MÉS FOTOS
  L'UJI i l'Ajuntament celebraran la primera edició de la fira «Destaca en ruta» - (foto 2)

  La Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Vinaròs, juntament amb el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Castelló -CEEI Castelló- i l'Ajuntament de Vila-real, han presentat aquest matí la primera edició de la fira de transferència científica, tecnològica i d'innovació de la Comunitat Valenciana «Destaca en ruta», que tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre al passeig Colom de Vinaròs amb l'objectiu d'apropar a les comarques del nord de la província el coneixement i la tecnologia produïts i distribuïts per la Universitat i el sector empresarial.

  L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha començat explicant la importància que la innovació té per al futur dels nostres municipis i ha desitjat que la Fira Destaca sigue «un espai propici per a la reflexió, el diàleg i les oportunitats per seguir progressant en diversos àmbits i camps d'actuació. A més ha animat a totes aquelles persones interessades, empreses i institucions a visitar la Fira i seguir treballant en col·laboració per aconseguir grans resultats, a través de la formació i el suport als emprenedors». En aquesta línia, ha expressat, treballa la Regidoria de Participació Ciutadana i Noves tecnologies de l'Ajuntament, encapçalada per Hugo Romero, així com la d'Ocupació, a càrrec de Maria Cano, i l'Agència de Desenvolupament Local (ADL).

  Seguidament, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha explicat que amb aquesta fira «traslladarem a les comarques del nord de Castelló el que ha estat una experiència d'èxit pel que fa a la promoció de la transferència de coneixement científic, de tecnologia i d'innovació». Per al rector, «Destaca en Ruta serà un espai de trobada entre la gent de la Universitat i la d'aquestes comarques. Tots tenim molt per aprendre i, junts, tenim un gran potencial per transformar el territori, l'economia i la societat, i per projectar-los al món sencer. Separats farem ben poc. Per això, aprofitem aquest espai i aquests dies per establir noves relacions, conèixer noves possibilitats i oportunitats ».

  Per la seua banda, l'alcalde de Vila-real i President de la Xarxa Valenciana de Ciutats per a la Innovació, José Benlloch, ha convidat l'Ajuntament a unir-se a la Xarxa que presideix i ha recordat que la fira D estaca és la primera d'aquestes característiques a València, «una experiència pionera que va trobar a Vila-real l'espai idoni per a fer-se realitat i per consolidar-se, gràcies a l'aposta pel coneixement científic i per la innovació de la Càtedra d'innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real i l'Ajuntament», i que ara inicia una nova etapa amb la seua celebració a Vinaròs.

  En aquesta línia Justo Vellón, director del CEEI, ha afegit que «Destaca en Ruta s'emmarca en el paraigua de Focus Pime i Emprenedoria, la iniciativa de la Generalitat Valenciana que busca dinamitzar l'emprenedoria innovadora en el conjunt del territori. La fira que tindrà lloc a Vinaròs és una de les accions territorials de Focus en la seua edició de 2017, on l'esdeveniment central és la major trobada anual de Pimes i emprenedors de la Comunitat Valenciana que enguany tindrà lloc a l'Auditori Palau de Congressos de Castelló el 28 de setembre, en la vigília de Destaca en Ruta». En les mateixes dates, d'altra banda, tindrà lloc també sota el paraigua de Focus una nova edició de Hackathon Castelló, que tindrà lloc a la Universitat Jaume I els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre.

  Per finalitzar, els quatre representants de les principals entitats impulsores de la Fira han agraït el treball de les empreses i institucions que fan possible aquest esdeveniment: l'Ajuntament de Vinaròs, la Fundació Caixa Vinaròs i el Centre de coneixement de Vinaròs Vinalab; també el de les entitats col·laboradores: la Generalitat Valenciana, la Unió Europea, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Castelló i l'Ajuntament de Vila-real, coorganitzador, juntament amb la Universitat Jaume I, d'aquesta fira.

  En aquest sentit, cal recordar, la Fira Destaca, que se celebra a Vila-real cada dos anys, és un del esdeveniments de transferència de coneixement científic, tecnològic i d'innovació més importants de la província. En aquesta ocasió, a Vinaròs, se centrarà en quatre grans àrees: l'agricultura i la pesca, la indústria i el medi ambient, el turisme i les infraestructura. Per debatre sobre aquests quatre eixos es conformaran diverses taules de treball amb l'objectiu d'aconseguir projectes de millora en cada un dels punts clau. A més, hi haurà una zona de networking, estands amb les diverses entitats i empreses participants i una zona divulgativa on, a més del públic general, es rebrà la visita dels centres educatius de la localitat.

  Pujar