elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Institut Valencià de Cultura coorganitza la IV Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants

L'Institut Valencià de Cultura coorganitza la IV Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants
  • La trobada és el 29 de juny a Vinaròs, coincidint amb el 75é aniversari dels gegants més antics de la població

  • S'espera la participació de més de 30 colles i uns 90 gegants, a més d'altres figures com cabuts, cavallets i figures de bestiari

L'Institut Valencià de Cultura coorganitza enguany per primera vegada la Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, que en la 4a edició tindrà lloc a Vinaròs el proper dissabte 29 de juny,

La IV Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants tindrà lloc a Vinaròs coincidint amb el 75é aniversari dels gegants més antics de la població i de sis dels seus nanos, a més de la XXIX Trobada de Nanos i Gegants de Vinaròs.

La trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants és la trobada gegantera més important de les que tenen lloc durant l'any en terres valencianes i enguany s'espera la participació de més de 30 colles i uns 90 gegants, a més d'altres figures com cabuts, cavallets i figures de bestiari.

En la trobada participaran moltes de les colles de la federació, en concret d'Alacant, Alcoi, l'Alcora, Almassora, Benetússer, Beniarrés, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló (Corpus), Castelló (Botafocs), Moncofa, Monòver, Paiporta i els amfitrions de Vinaròs. També hi haurà colles convidades, que no pertanyen a la federació, tant valencianes com catalanes i aragoneses.

Els actes consistiran en una plantada de les figures durant el matí del dissabte 29 de juny, seguida per una recepció dels representants a l'ajuntament. Durant la vesprada tindrà lloc la desfilada, que finalitzarà amb els balls de lluïment i el ball d'aniversari dels gegants de Vinaròs, per a finalitzar amb una ballada conjunta de tots els gegants.

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants està formada per 26 colles que tenen gegants i/o cabuts, a més d'altres elements festius com cavallets o figures de bestiari, des d'Alacant fins a Vinaròs. El 8 de juny de 2015 va tindre lloc a la ciutat d'Alcoi la presentació oficial, que també va ser la I Trobada de la Federació. El 20 de febrer de 2016 es va fer a Castelló de la Plana la 2a Trobada i el 28 de gener de 2017, la 3a a Borriana.

Pujar