elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament s'afegeix a la campanya d'exercicis per mantenir un bon estat físic

L'Ajuntament s'afegeix a la campanya d'exercicis per mantenir un bon estat físic
  • El Consell Municipal d'Esports ha editat una petita guia amb pautes molt genèriques perquè qualsevol veí puga realitzar exercicis a casa i mantenir-se actiu

L'Ajuntament i el Consell Municipal d'Esports s'han afegit a les iniciatives per a oferir activitats físiques durant el confinament decretat per l'estat d'alarma. L'objectiu és evitar el sedentarisme i garantir un bon estat de forma durant aquest període amb exercicis senzills adreçats a tota la població, al mateix temps que també suposa un entreteniment.

El regidor d'Esports, José Chaler, ha indicat que "mantindre's actiu és la millor forma de superar aquesta situació de confinament, ja siga sol o en família". Pel que fa als exercicis ha detallat que estan adreçats a tots els veïns independentment de la seua condició física, on cadascú els pot adaptar segons les seus capacitats.

El Consell Municipal d'Esports ha fet aquest recull d'exercicis per a tota la ciutadania.

- Des del mateix CME s'ha preparat una pauta amb exercicis genèrics per mantenir-se actiu que es pot consultar a l'adreça esports.vinaros.es

- La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha creat una rutina d'exercicis també per a totes les edats que es pot consultar en el següent enllaç:

http://www.san.gva.es/web_estatica/coronavirus/coronavirus_va.html

- El Consell Superior d'Esports (CSD) i Consell General de l’Educació Física i Esportiva han fet una recomanació per a mantenir estils de vida actius a casa mentre dure l’estat d’alarma pel COVID-19.

https://www.consejo-colef.es/recomendaciones-covid19

- Col·legi Oficial de Llicenciats en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Comunitat Valenciana ha fet una adaptació del Projecte Sentinella amb unes recomanacions genèriques i bàsiques perquè la gent es mantinga activa.

 http://colefcafecv.com/mantente-activo-en-casa/

- Consells generals del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’esport de la Universitat de València, ha elaborat la següent guia.

https://www.uv.es/fcafedoc/Noticias/Noticias%20Web/Consejos%20FCAFE%20Coronavirus.pdf

Per a uns exercicis saludables el Consell Municipal d'Esports recomana adaptar les rutines i sessions segons la condició física i sobretot entrenar sempre amb responsabilitat per evitar possibles lesions.

Més informació a l'adreça del Consell Municipal d'Esports esports.vinaros.es.

Pujar