6 de juliol de 2020 6/7/20

L'Ajuntament es reuneix amb Costes per tractar la passarel·la del riu Cervol i prolongar al passeig de la Costa Sud

L'Ajuntament es reuneix amb Costes per tractar la passarel·la del riu Cervol i prolongar al passeig de la Costa Sud - (foto 1)

    El regidor d'Urbanisme, José Chaler amb el regidor de d'Interés Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella, s'han reunit a Castelló amb el Servei Provincial de Costes per traslladar alguns dels projectes previstos per al municipi.

    En primer lloc, s'ha parlat de la prolongació del carril de vianants del passeig de la Costa Sud, que neix a la platja del Clot amb un quilòmetre de llargària fins al pont de les Salines. El projecte de l'Ajuntament és allargar-lo per la costa fins enllaçar amb Benicarló per crear l'inici de la Via Verda Litoral, que transcorrerà per tots els pobles costaners de la Comunitat Valenciana. El regidor Albella ha destacat “que el projecte es finançarà amb el pla EDUSI, però calen els permisos corresponents de Costes, amb la cessió dels terrenys, a partir del pont de les Salines per crear aquest nou sender litoral”. En aquest sentit, regidor ha destacat que des del Servei Provincial s'han mostrat molt receptius amb aquesta iniciativa i han assegurant que facilitaran tota la col·laboració possible amb el projecte.

    El regidor Albella ha destacat que cada dia són desenes les persones que caminen per la Costa Sud, ja siga per passejar o practicar l'esport, així que la prolongació del passeig és fonamental per oferir un sender segur, al mateix temps que també serà un atractiu més per als turistes.

    En segon lloc, també s'ha tractat de la passarel·la del riu Cervol, que donarà continuïtat al passeig de Fora del Forat per enllaçar amb la zona nord del municipi. En aquest cas, el regidor Chaler ha detallat que “és una demanda històrica de la ciutadania que aquesta legislatura per fi podrà ser una realitat”. Segons ha afegit durant el passat mandat els tècnics de Costes van acceptar el trajecte proposat per l'Ajuntament i ara cal la concessió dels terrenys per començar a desenvolupar el projecte i fer la licitació de les obres, que es preveu que siga en breu. 

    Pujar