elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament participa en l'acte de cloenda del Programa “Municipis Innovadors”

L'Ajuntament participa en l'acte de cloenda del Programa “Municipis Innovadors”
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament participa en l'acte de cloenda del Programa “Municipis Innovadors” - (foto 2)
  L'Ajuntament participa en l'acte de cloenda del Programa “Municipis Innovadors” - (foto 3)
  L'Ajuntament participa en l'acte de cloenda del Programa “Municipis Innovadors” - (foto 4)

  L'Ajuntament de Vinaròs ha participat aquesta setmana a València en l'acte de cloenda del Programa “Municipis Innovadors”, organitzat per la Direcció General d’Innovació de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves de l'Ajuntament de València.

  El Programa “Municipis Innovadors” és un procés d’acompanyament per a orientar l’estratègia d’innovació a missions dels municipis de la Comunitat Valenciana. Al llarg del programa, les localitats participants, amb el suport dels tècnics de Las Naves, han identificat els reptes urbans mitjançant un diagnòstic participatiu, han definit els models de ciutat i les àrees de rellevància de cada municipi i han elaborat un marc estratègic que recull un catàleg de les missions d'innovació que cada municipi vol dur a terme fins a l'any 2030.

  En la seua intervenció, la regidora d'Hisenda, Ocupació, Noves Tecnologies i Indústria, Maria Cano, va exposar el tres models de ciutat cap on el municipi vol dirigir els seus esforços d'innovació: la CIUTAT SOSTENIBLE se centra en fer front al repte de la transició ecològica i a la millora de la infraestructura verda del municipi. La CIUTAT INNOVADORA busca ser promotora de solucions innovadores per als reptes vinculats a l’impuls de l’economia i la digitalització integral de la ciutat. Per últim, la  CIUTAT VITAL aspira a promoure el benestar al municipi, els hàbits de vida saludables i cohesionar la seua xarxa comunitària, sense deixar ningú enrere.

  Cano també va detallar quines són les missions o reptes que l'Ajuntament vol aconseguir l'any 2030: augmentar un 10% les zones per als vianants i un 40% els carrils per a bicicletes, augmentar la superfície de zones verdes fins a 4,5 ha. per cada 1.000 habitants i reduir les emissions de CO2 un 55% respecte a les de 2007, reduir la bretxa digital, arribant al 80% dels tràmits i gestions electròniques ciutadanes, augmentar un 2% el percentatge de treballadors en el sector industrial, augmentar un 15% el número de visitants dels actius de patrimoni cultural, natural i paisatgístic i augmentar en un 5% el percentatge de població del casc antic.

  En l'acte va intervenir la directora general d’Innovació de la Generalitat Valenciana, Sonia Tirado, el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, i representants de la resta de municipis que han participat en el programa: Gata de Gorgos, Elx, Orpesa, Tavernes de la Valldigna, Algemesí, Vila-Real, Riba-roja de Túria, Ontinyent, Onda, Dénia i L’Alfàs del Pi.

  Pujar