elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Denuncien que entre els novilleros que torejaran aquest cap de setmana a Vinaròs hi ha un menor d'edat

Denuncien que entre els novilleros que torejaran aquest cap de setmana a Vinaròs hi ha un menor d'edat
  • La legislació vigent en la Comunitat Valenciana prohibeix accedir i participar a menors en espectacles en què es danye a animals, recorden des de PACMA

Aquest cap de setmana està prevista una «novillada» a Vinaròs, el I Trofeu «Vinaròs ciutat del llagostí», en el cartell del qual apareix com a participant almenys un menor d’edat. Per aquest motiu el Partit Animalista – PACMA ha recordat a la Direcció general de la infància i adolescència, dependent de la vicepresidenta Mónica Oltra, que l’actual llei de «Drets i garanties de la infància i adolescència» restringeix tant l’assistència com la participació de menors de 18 anys en activitats i espectacles de tauromàquia a la Comunitat Valenciana, i exigeix mesures que garantisquen el seu compliment.

Els animalistes denuncien que des de la conselleria que dirigeix Oltra es mira cap a un altre costat i no es persegueix el compliment de la llei, permetent que es pose en risc la integritat física dels menors quan toregen i el seu benestar emocional i mental en exposar-los a aquestos actes violents.

Des de PACMA recorden que ja van presentar un informe jurídic a la Generalitat, sol·licitant mesures que garantisquen el compliment de la llei de la Generalitat de «Drets i garanties de la infància i adolescència», vigent des de fa quasi dos anys, i que incorpora la recomanació del Comité dels Drets del Xiquet de l’ONU «per a previndre els efectes nocius per als xiquets d’espectacle dels bous. El Comité recomana que l’Estat part prohibisca la participació dels xiquets menors de 18 anys com a toreros i com a públic en espectacles de tauromàquia.

«L’oposició de PACMA a la crueltat de la tauromàquia és ferma i clara. I mentre continuem treballant per a aconseguir la seua abolició, exigim el compliment de la llei que ha de tenir cura de xiquets, xiquetes i adolescents en la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, reclamem que es protegisca als menors i no es violen els seus drets a la integritat física i emocional. No és la primera vegada que denunciem l’incompliment de la llei de la Generalitat de «Drets i garanties de la infància i adolescència». Per a què serveix llavors una llei, si no es fa complir?», declara Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València.

Pujar