elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura presenta la programació amb motiu del 779 aniversari de la Carta Pobla

Cultura presenta la programació amb motiu del 779 aniversari de la Carta Pobla
  • L'acte més destacat serà l'exposició de la Carta Pobla original datada del 1241 i de la primera còpia feta en pergamí al 1252

MÉS FOTOS
Cultura presenta la programació amb motiu del 779 aniversari de la Carta Pobla - (foto 2)

La Regidoria de Cultura, encapçalada per Anna Fibla, ha presentat avui a la Biblioteca Municipal la programació amb motiu del 779 aniversari de la Carta Pobla. Cal destacar que enguany l'agenda estarà condicionada per la crisi del coronavirus i no es podrà celebrar un dels actes més tradicionals, com és el repartiment del pastís d'aniversari.

La regidora Fibla ha destacat que "tot i la pandèmia des de l'Ajuntament hem apostat per uns actes alternatius per poder celebrar aquest aniversari tan important per al municipi amb música, exposicions i teatre, al mateix temps que es dona suport a la cultura". La programació començarà el dissabte 3 d'octubre amb el concert que oferirà la Societat Musical La Alianza a l'Auditori Municipal. Al dia següent, diumenge 4 d'octubre, es farà la representació de Benedetterías d'Anititrán Compañía Flamenca, una obra de dansa que combinarà flamenc i poesia.

Per al diumenge 11 d'octubre serà el torn de La Bíblia contada per Xavi Castillo de la companyia Pot de plom, en aquest cas, una representació còmica i satírica que repassarà l'actualitat política a través del llibre sagrat amb l'humor irreverent de Xavi Castillo. Cal destacar que l'aforament per a les dues obres estarà limitat a 75 persones, les entrades per als dos espectacles serà de 5€ i es podran aconseguir de forma anticipada a l'Auditori Municipal a partir de demà.

Un dels actes més destacats de la programació serà l'exposició, a la Capella de Santa Victòria, de la Carta Pobla original datada del 1241 i de la primera còpia que es va realitzar al 1252, tots dos documents fets en pergamí.

Pel que fa al 9 d'octubre, Fibla assenyalava que es farà un acte senzill amb la tradicional ofrena al monument de Jaume I, només amb la presència dels partits polítics, per evitar aglomeracions de persones.

Grinyó Ballester

Fibla ha explicat que properament es reunirà amb el Consell de Cultura per tal de decidir com es farà l'entrega de la màxima distinció que atorga l'Ajuntament. En aquest sentit, indicava que "es tracta d'un reconeixement molt important i des del Govern Municipal volem que siga un acte molt especial que anunciarem com se celebrarà un cop haguem pres la decisió amb el Consell de Cultura".

Pujar