elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Blanch (PSPV-PSOE) defensa la "resposta socialdemòcrata" als efectes de la pandèmia enfront dels "retalls i austeritat" del PP en la crisi de 2008

Blanch (PSPV-PSOE) defensa la "resposta socialdemòcrata" als efectes de la pandèmia enfront dels "retalls i austeritat" del PP en la crisi de 2008
  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló defensa en l'acte de Fem PSPV a Vinaròs que el partit ha eixit del 40 Congrés "més unit i reforçat"

MÉS FOTOS
Blanch (PSPV-PSOE) defensa la "resposta socialdemòcrata" als efectes de la pandèmia enfront dels "retalls i austeritat" del PP en la crisi de 2008 - (foto 2)

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha defensat hui la "resposta socialdemòcrata" que està donant el partit socialista als efectes de la pandèmia de la Covid enfront dels "retalls i austeritat" que va aplicar el Partit Popular en la crisi de 2008. Blanch ha fet esta valoració en l'acte de 'Fem PSPV' celebrat hui a Vinaròs on ha afirmat que l'objectiu dels i les socialistes no és altre que "seguir treballant des de la unitat i l'estabilitat per a donar solució als problemes reals de la nostra gent". "Hem de gastar els nostres principis d'unitat, responsabilitat, cohesió, com diuen Pedro Sánchez i Ximo Puig, i més ara, que governem a tants llocs, on la cohesió i la unitat són evidents", ha afegit.

El dirigent socialista a les comarques de Castelló ha manifestat que el partit provincial ha eixit del 40 Congrés "més unit i reforçat" i "està preparat" per a "seguir liderant la recuperació sanitària, social i econòmica sense que ningú es quede enrere". "Som un partit que complix, un partit de realitats i que es preocupa per millorar la qualitat de vida de les persones, especialment les més vulnerables, i seguirem per eixe camí", ha assenyalat.

Blanch ha recordat que un bon exemple de la "incansable feina" que estan fent els i les socialistes de Castelló, han sigut les 460 esmenes que s'han presentat al congrés federal i de les que s'han aprovat més del 90%, entre les quals destaquen les aportades sobre el finançament just per a la Comunitat Valenciana, la dignificació de les zones rurals i les peculiaritats del sector tauleller per a canviar la dependència de fonts energètiques no renovables.

El secretari general provincial també ha fet menció als pressupostos de 2022 dels quals ha dit que són "els pressupostos de la recuperació justa". "Són els pressupostos de la ciutadania, ja que contemplen la major inversió de la història en beques, pensions, dependència i serveis socials", ha explicat el dirigent socialista. I amb relació a la província de Castelló, Blanch ha destacat que els 197 milions d'euros que es destinaran a les comarques de Castelló suposen un increment d'un 48% respecte als últims pressupostos del Partit Popular de Mariano Rajoy que a penes van destinar 133 milions d'euros a la província.

Proximitat

El PSPV-PSOE de la província segueix —complint amb les mesures de prevenció de la Covid— amb la iniciativa 'Fem PSPV' que hui s'ha celebrat a la comarca Ports-Maestrat perquè representants del partit en les diferents institucions coneguen, de primera mà, les preocupacions dels veïns i veïnes de la comarca. La trobada, al qual ha assistit una representació de l'executiva provincial encapçalada pel secretari general provincial i diputat autonòmic, Ernest Blanch, s'ha celebrat en la localitat de Vinaròs i ha estat oberta a tota la ciutadania perquè pogueren traslladar les seues inquietuds sobre algun assumpte que puga ser atés pels càrrecs del partit.

Blanch ha ressaltat el caràcter de "proximitat" de la iniciativa 'Fem PSPV' "que ens fa saber les qüestions concretes que preocupen la ciutadania" i ha ressaltat que "precisament, ara tenim la força institucional suficient perquè des de la diputació, des del Congrés dels Diputats, des del Senat, les Corts Valencianes i les mancomunitats, afrontar els reptes dels pròxims anys".

El dirigent socialista provincial ha fet un reconeiximent a l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, per "haver generat la suficient il·lusió en la població i la convicció de qui era el i la més capaç de fer bé les coses", i que es va traduir en el darrer triomf electoral. "En 2019 l'èxit va ser excepcional, però l'èxit no venia sol, sinó que va dependre de molta gent que vam perdre hores de feina, d'oci o d'estar amb la família. Va ser un esforç descomunal que va eixir més que bé. No puc estar més orgullós i no he deixat de donar les gràcies per fer de la província de Castelló més socialista que mai, i Ports-Maestrat, més socialista que mai", ha manifestat. Així mateix, Blanch ha tingut un record per a qui fos el primer alcalde de Vinaròs elegit democràticament i que més ha perdurat en este càrrec, el socialista Ramon Bofill, i també un altre per a l'alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu, que va morir el passat mes de juliol.

A l'acte han assistit el secretari general comarcal, Evaristo Martí, el secretari d'Organització, Sergio Bou, el secretari general del Vinaròs, Edu Barberà, alcaldes, alcaldesses i portaveus de la comarca, així com representants de les diferents institucions com la diputada nacional Susana Ros, la senadora Ana Edo, la diputada autonòmica i alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, els diputats provincials Ruth Sanz, Santi Pérez i Abel Ibáñez, i el vicesecretari provincial Ramón Martínez.

Pujar