Castellano

Les rates i els ratolins són un més dins de la presó de Villena

Les rates i els ratolins són un més dins de la presó de Villena
  • Més de 100 agents de la Guàrdia Civil denuncien la presència dels rosegadors per totes les seues dependències i exigeixen una desinfecció urgent per la perillositat de l'assumpte

MÉS FOTOS
Les rates i els ratolins són un més dins de la presó de Villena - (foto 2)

Més de 100 agents de la Guàrdia Civil que presten servei a la presó d'Alacant II, a Villena, denuncien la presència de rates i ratolins en les seues dependències oficials des de fa una mica més d'un mes.

Els agents es queixen que els animals estan pertot arreu, des del menjador fins als vestuaris passant per la sala de reguarda o la de sotsoficiales.

No sols fan una crida pública perquè se solucione aquest problema, sinó que afirmen que els supervisors estan al corrent i “s'han limitat a entregar uns cartons amb cola que amb una mica de sort atrapa a un parell de ratolins al dia, però no soluciona la infestació”.

Des de l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) expliquen que “no entenem com ni Institucions Penitenciàries ni la pròpia Guàrdia Civil han enviat un equip anti plagues perquè es desinfecten totes les instal·lacions i permeten que els quasi 100 agents posen en risc la seua salut cada dia que acudeixen al seu lloc de treball”.

Detallen que els rosegadors són portadors d'una àmplia varietat d'organismes causants de malalties com la leptospirosis, la pesta, puces, paparres, polls i àcars.

Totes elles són malalties que es poden transmetre per la inhalació o contacte amb els excrements dels rosegadors, i insistim que la cuina que utilitzen els agents és una de les quals pateix aquesta plaga.

Des de AEGC exigeixen als responsables de donar una solució a aquest problema higienicosanitari que “no demoren més temps i es duga a terme una profunda desinfecció per part d'especialista de totes les instal·lacions, abans que hàgem de lamentar algun problema sanitari”.

Pujar