6 de juliol de 2020 6/7/20

Vilafamés es prepara per a celebrar les festes en honor a Sant Miquel

Vilafamés es prepara per a celebrar les festes en honor a Sant Miquel - (foto 1)

  Vilafamés prepara la celebració de les tradicionals festes de Sant Miquel, que tenen lloc el quart diumenge de quaresma. Serà el dimecres dia 18 de març, amb el muntatge de cadafals, quan s'inicien aquests festejos en els quals es venera al patró de la localitat.

  Les activitats es duran a terme durant tot el cap de setmana i començaran el divendres per la nit amb la embolada’ d'un bou i seguidament de la disco mòbil Bandalay, que comptarà amb la col·laboració dels ‘Quintos’.

  La jornada del dissabte estarà marcada per les activitats taurines. Entre la més destacada està la desencaixonada d'un bou feréstec que se s’embolarà a la nit. Però, durant el dia, també tindrán cabuda diferents activitats, com la benedicció de les fogassetes, un parc infantil amb castell inflable, globofexia, pista americana, timpson i saltímetro que amenitzaran la jornada per als més menuts. Per al menjar, l'Ajuntament ha organitzat el tradicional tombet de bou a la plaça de la Tanca.

  El dia gran de la festa serà el diumenge, amb la celebració de la processó al ermitori de Sant Miquel, que s'iniciarà amb la missa dels pelegrins a l'església parroquial. A l'arribada de la comitiva es repartirà la tradicional fogasseta. Amb la tornada i la processó dels borratxos conclouran els actes religiosos del diumenge, que finalitzarà amb la representació de teatre a càrrec de la companyia Baladre.

  El dilluns 23 conclou la programació en honor a Sant Miquel amb diverses activitats lúdiques i religioses, com el tast de vins tradicionals, la missa del Crist de la Sang o l'exhibició de bous i vaques. En la mitja part, estarà la tradicional xocolatada amb la col·laboració de l’associació de Mestresses de casa.

  Pujar