Castellano

L'Ajuntament licita l'adquisició d'un corral i un cadafal per a la celebració dels festejos taurins

L'Ajuntament licita l'adquisició d'un corral i un cadafal per a la celebració dels festejos taurins
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament licita l'adquisició d'un corral i un cadafal per a la celebració dels festejos taurins - (foto 2)
  L'Ajuntament licita l'adquisició d'un corral i un cadafal per a la celebració dels festejos taurins - (foto 3)

  Vilafamés comptarà amb un corral i un cadafal propis per a la celebració dels festejos taurins que se celebren en la localitat. L'Ajuntament ha licitat el concurs obert perquè les empreses puguen optar a la construcció del recinte que adquirirà en propietat el consistori amb l'objectiu d'amortitzar en pocs anys les despeses de lloguer que existien fins ara, segons explica el regidor de Festes, Sergi Trilles.

  El pressupost del corral i del cadafal ascendeix a prop de 57.000 euros i els treballs tenen un termini d'execució de 2 mesos a partir de l'adjudicació. El disseny dels elements té en compte la substitució del paviment actual de la plaça de la Font i de l'avinguda Juan Barceló, on s'ha projectat la instal·lació d'empedrat continu sense vorada entre voreres i calçada.

  El corral projectat per als bous consta de 6 'chiqueros' individuals, amb un corral principal i altres 3 recintes per a càrrega, descàrrega i triatge dels caps de bestiar. La construcció tindrà accés a la part superior per a poder manipular les portes des d'un lloc segur i estarà construït amb una estructura i tancaments metàl·lics de 2,20 metres d'altura amb baranes en la part superior en totes les zones que són accessibles per al personal que ha de manipular les portes. Al mateix temps, disposa de rampa de càrrega i descàrrega per als bous i de passadís d'eixida cap a la plaça, que és on es realitzen els actes taurins.

  D'altra banda, s'ha projectat un cadafal metàl·lic annex, però independent al corral a l'hora del muntatge. Aquest constarà d'una zona inferior vinculada a la plaça amb barrots de protecció que compleixen la normativa taurina vigent i dues portes abatibles, una per a evacuació en cas necessitat i una altra per a l'eixida dels animals que provenen del corral i que tenen el seu pas per sota del cadafal. En un dels costats se situarà l'escala d'accés a la graderia de seients per a espectadors.

  Pujar