elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La xarxa de sanejament ‘salva’ l'episodi de fortes pluges, que deixa fins a 190 litres per hora

    L'episodi de fortes pluges registrat aquesta matinada ha deixat a Vila-real fins a 60 litres acumulats en alguns punts com el Pou d'Amorós i una intensitat de precipitació que ha arribat als 190 litres per hora. Malgrat les fortes precipitacions, concentrades principalment entre les 5.30 i les 6.30 hores, el sistema de clavegueram municipal ha aconseguit absorbir ràpidament les pluges acumulades. Les principals incidències s'han produït en el túnel del carrer Furs de València que dóna accés a la carretera de Borriana.

    "Ha plogut moltíssim en molt poc temps; unes quantitats que, en altres circumstàncies, provoquen importants inundacions. No obstant açò, la xarxa de sanejament ha respost perfectament en pràcticament tota la ciutat, a excepció del túnel d'eixida cap a la CV-185, en el qual sabem que tenim un problema que cal solucionar incrementant la capacitat de bombament", valora el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. Entre uns altres, l'edil destaca el bon funcionament del sistema en la confluència entre els carrers del Calvari i de l'Ermita, on recentment es van escometre obres per a solucionar els problemes de desbordaments ocasionats per les pluges.

    Per la seua banda, la regidora d'Administració Local i Contractació, Anna Vicens, anuncia l'aigualeig extraordinari per a garantir la neteja de la via pública. "Les fortes pluges han provocat alguns problemes de neteja, deixant restes i brutícia en algunes zones, per la qual cosa anem a escometre immediatament l'aigualeig dels carrers", avança.

    Pujar