Castellano

El Vila-real torna a fer història i aconsegueix baixar al FC Bayern en una duríssima trobada

• Un gol de Chukwueze al final del partit va silenciar el feu teutó i li va donar la passada al Submarí

Increïble, històrica i apoteòsica… No hi ha adjectius suficients per a descriure la gesta del Vila-real CF en el Fussball Arena München. El conjunt groc va empatar a un davant l'FC Bayern i va aconseguir una inoblidable classificació per a les semifinals de la UEFA Champions League. Un gol de Chukwueze al final del partit va silenciar el feu teutó i li va donar la passada al Submarí.

Durant les hores prèvies al partit davant l'FC Bayern, 1.500 aficionats del Vila-real CF van prendre els carrers de Munic, tenyint de color groc el centre de la capital bavaresa. Es respirava un ambient fantàstic i optimista davant una cita històrica d'UEFA Champions League.

Per a enfrontar-se al conjunt alemany, Unai Emery va repetir l'onze inicial amb el qual el Submarí va véncer el partit d'anada dels quarts de final de la UEFA Champions League (1-0). Durant els primers compassos del partit, l'FC Bayern va eixir per totes a la recerca del punt que igualara l'eliminatòria. Els grocs, ben ordenats defensivament, van resistir amb ofici ataques amb gran presència ofensiva del conjunt local.

En el minut 28, l'FC Bayern va marrar la primera gran ocasió del partit. Musiala va rematar en el cor de l'àrea un bon esfèric penjat des del perfil dret. El porter groc, Gero Rulli, va detindre el testarazo amb una notable intervenció. A l'ocasió bavaresa, va contestar el Vila-real ja en el temps afegit del primer temps amb un tret alt i desviat de Gerard.

En l'arrancada de la segona meitat, l'FC Bayern va demostrar el seu tremend potencial ofensiu amb una successió de centres laterals i oportunitats de gol. En el minut 52, Lewandowski va aprofitar una imprecisió en l'eixida de pilota del conjunt ‘groguet’ per a posar per davant a l'equip bavarés amb un tret ras, que va rebotar en el pal abans d'entrar. L'FC Bayern igualava l'eliminatòria amb més de mitja hora per davant.

A partir del gol teutó, el Vila-real va resistir amb molt d'èxit els perillosos intents del quadre local. Passaven els minuts i continuava tot obert. El 1-1 continuava imperant en l'electrònic del Fussball Arena München.

En el minut 82, Danjuma va poder marcar el punt de l'empat amb un tret creuat després d'una cessió de Gerard Moreno amb el cap. El Submarí acariciava el gol. En el minut 88, Samu Chukwueze faria el somni realitat amb un golàs del Vila-real CF. Un contraatac fantàstic iniciat per Dani Parejo, conduït pel Celso i per Gerard i finalitzat amb mestratge pel davanter nigerià, que no va perdonar davant Manuel Neuer. Tremend. El Vila-real CF es va classificar per a les semifinals de la UEFA Champions League.

La festa es va traslladar als carrers i penyes de la ciutat de la Plana Baixa, com es pot vore en els següents vídeos: