18 de gener de 2021 18/1/21

Vila-real s'avança al Nadal amb la seua tradicional Fira de Santa Catalina

Vila-real s'avança al Nadal amb la seua tradicional Fira de Santa Catalina - (foto 1)
  • Els productes artesanals ompliran els carrers de la localitat castellonenca diumenge que ve 24 de novembre

MÉS FOTOS
Vila-real s'avança al Nadal amb la seua tradicional Fira de Santa Catalina - (foto 2)

A poc més d'un mes de l'arribada oficial de les celebracions nadalenques, la localitat castellonenca de Vila-real s'avança al calendari amb la celebració de la seua tradicional Fira de Santa Catalina. Una trobada que arriba per nové any consecutiu a la localitat diumenge que ve 24 de novembre.

"Aquesta fira és una de les més canviades de nom de la Comunitat Valenciana, ja que és un dels mercats ambulants pre-nadal més importants que, a més, compta amb un valor històric incalculable, perquè es remunta a l'època de la fundació de la ciutat", assenyala el responsable d'economia de l'Ajuntament de Vila-real, Xavier Ochando.

I és que, la Fira de Santa Catalina està reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Provincial, i no és per a menys perquè s'ha consolidat com un esdeveniment clau en el que a productes tradicionals de la Comunitat es refereix. En aquesta nova edició comptarà amb 250 parades al llarg de les quals tot aquell que s'anime a visitar-la, podrà gaudir i degustar els productes més típics - locals, autonòmics i nacionals - amb els quals donar la benvinguda a la temporada nadalenca.

Des de l'Ajuntament celebren la bona acceptació que cada any té la Fira i esperen repetir les dades registrades en edicions anteriors: “Esperem que torne a ser un èxit, especialment a nivell comercial” afirma el responsable de l'àrea d'Economia, Xavier Ochando, al mateix temps que agraeix la col·laboració que presten els equips de la Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja perquè “sense la seua ajuda seria impossible la celebració de la fira”.

Gran afluència turística

“Santa Catalina està àmpliament consolidada” reafirma l'edil durant la presentació de la trobada. Una afirmació que ve avalada les dades que aquest esdeveniment aconsegueix en cada nova edició que celebra, i que li han reafirmat com una de les cites més significatius del calendari de la localitat aconseguint reunir milers de visitants al seu voltant en un sol dia. No és per a menys, perquè la important oferta que ompli els carrers de Vila-real durant tota la jornada li converteixen en una trobada en el qual els productes i l'ambient marquen la diferència respecte a altres fires que se celebren de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana.

Torrons, castanyes rostides, dàtils i fruita seca per a la mocadorada, els formatges, embotits, mel i melmelades, xurros, licors, pa i coques, xocolate, salaons i olives o dolços, a més dels joguets, la bijuteria i complements, o cassoles de fang i ferreteria, són només alguns dels productes que componen l'oferta de la Fira 2019. Tots ells estaran distribuïts diumenge que ve en 250 llocs, dels quals 64 seran locals i la resta de diferents punts de la geografia valenciana i espanyola.

Concretament, tot aquell que s'anime a visitar Vila-real diumenge que ve trobarà productes procedents de Borriana, la Vall d'Uixó, Onda, Benicàssim, Castelló, Betxí, Suera, Sant Joan de Moró, Segorbe, Figueroles, Cervera del Maestre, Nules, Cabanes, Almenara, Eslida, la Salzadella o Catí. Però també de llocs mes allà de la província de Castelló, com per exemple, Alzira, Paterna, Villena, Xixona, Onil, Dènia o la Vila Joiosa.

A més, en aquesta nova edició de la Fira de Santa Catalina també hi haurà representació d'altres comunitats autònomes – en total 17 llocs - perquè també exhibiran els seus productes Catalunya, Múrcia, Ciudad Real, Terol, Còrdova i Osca, entre altres. Tampoc faltarà l'espai dedicat a la solidaritat, ja que entre les 250 parades s'instal·laran 22 ONG, totes elles en la pl. Major.

La Fira de Santa Catalina estarà distribuïda entre la plaça Major (64 parades), el carrer Major Sant Doménec (15), el Raval del Carme i el carrer Hospital (51) i el Barranquet (98), amb parades que, en molts casos, porten més de 30 anys instal·lant-se en la fira pre-nadal.

Pensant en els xicotets de la casa

De manera paral·lela a la instal·lació dels llocs, des de l'Ajuntament tornen a apostar per la instal·lació de la fira d'atraccions. Un espai pensat per als més xicotets de la casa que, gràcies a la col·laboració de l'Associació de Firaires de Castelló, farà que tota la família puga gaudir d'un diumenge diferent.

La fira d'atraccions estarà instal·lada en el tram que va des de la capella del Crist de l'Hospital fins a Pius XII. Un tram on l'ambient festiu serà l'absolut protagonista, i que segur no defraudarà.

Pujar