23 de gener de 2020 23/1/20

Vila-real repartirà 60.000 euros en la primera convocatòria d’ajudes per a l’escolarització de xiquets d’entre 0 i 3 anys

Vila-real repartirà 60.000 euros en la primera convocatòria d’ajudes per a l’escolarització de xiquets d’entre 0 i 3 anys - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real està en disposició de convocar les primeres ajudes per a l'escolarització de xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, qui assenyala que, tot i que en els últims tres pressupostos s'havien consignat 20.000 euros per a aquesta iniciativa, les dificultats de tipus legal ho han fet impossible. “Després de molt de treball hem aconseguit informes a favor, ja que fins ara, en no ser una competència municipal i un tipus d'escolarització no obligatòria, se'ns feia molt difícil convocar aquestes ajudes, que comptaran amb tots els diners acumulats en els últims tres anys: 60.000 euros”, explica.

  En aquest sentit, ha lamentat que les lleis del Govern d'Espanya “han causat molts problemes als ajuntaments, però esperem que se suavitzen a partir d'ara” i destaca que “si hem pogut arribar fins ací, és gràcies al Govern de la Generalitat, que fa dos anys va modificar una normativa i va donar una mica d'oxigen”.

  “Gràcies a aquest canvi se'ns va obrir una possibilitat, que també ens ha ajudat amb la compra d'habitatges socials i podem dir que estem en disposició de tirar avant aquestes ajudes, en la línia de garantir que tot aquell que necessite portar als seus fills a una escola infantil puga fer-ho, independentment de la seua renda”, manifesta.

  “La lluita i l'aposta serà que l'educació de 0 a 3 anys puga estar garantida i que siga gratuïta i esperem que el nou Govern del Botànic ho aconseguisca, de manera que igual aquest és el primer i l'últim any que convoquem aquestes subvencions com a Ajuntament”, apunta. En total es calcula que hi ha 459 xiquets a la ciutat que podrien acollir-se a aquesta ajuda si s'inscriuen a una de les huit escoles infantils de la ciutat (set privades i El Solet), per la qual cosa podrien optar a rebre uns 130 euros d'ajuda única i directa, en cas de presentar-se tots a la convocatòria.

  No obstant això, Benlloch assenyala que “si no es presenten tots, els diners es repartiran entre els qui ho facen, de manera que la xifra pot ser més alta”. A més, anuncia que “no es mirarà la renda de les famílies, però aquells que tinguen algun deute amb l'Administració no podran optar”. “Ja hem mantingut una reunió amb totes les escoles infantils de la ciutat i estan tots d'acord amb el pla”, afirma, “a més ens ajudaran a tramitar les ajudes, per a la qual cosa hi haurà dos models”. L'únic requisit per a optar és “demostrar que el xiquet o xiqueta està matriculat en algun dels centres”.

  “Aviat donarem a conéixer els detalls de com, quan i on realitzar els tràmits i s'espera que les bases estiguen ja publicades la setmana vinent al Butlletí Oficial de la Província (BOP)”, afig, al mateix temps que destaca la importància d'ajudar a conciliar la vida laboral i familiar dels vila-realencs.

  ocultar
  Vila-real repartirà 60.000 euros en la primera convocatòria d’ajudes per a l’escolarització de xiquets d’entre 0 i 3 anys
  Pujar