elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real reforça l'aliança social amb la Fundació Caixa Rural en una tercera edició del programa de XiCaEs

Vila-real reforça l'aliança social amb la Fundació Caixa Rural en una tercera edició del programa de XiCaEs

  Vila-real reedita per tercera vegada el programa d'inserció sociolaboral per a persones amb capacitats especials que naix de l'aliança amb XiCaEs, entitat dependent de la Fundació Caixa Rural Vila-real, en una nova convocatòria que oferirà una oportunitat laboral a 10 persones amb diversitat funcional que exerciran funcions a l'Ajuntament, en la pròpia fundació o en altres entitats socials. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat aquesta nova convocatòria del programa acompanyat de la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, i la primera tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

  Benlloch ha volgut acompanyar a Sánchez en la seua primera roda de premsa des que va ser nomenada presidenta de la fundació i ha remarcat que “malgrat la situació actual de dificultats, amb una crisi per la inflació i els elevats costos de l'energia, la nostra prioritat continuen sent les persones i per això apostem per aquest programa, que suposa una experiència molt positiva d'integració, i que s'emmarca en el nostre projecte de la nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora”.

  El programa d'inserció sociolaboral s'inclou en el conveni anual entre l'Ajuntament i l'associació XiCaEs per a l'atenció i inserció de persones amb capacitats especials. Aquest conveni ascendeix a 45.000 euros, i es complementa amb el conveni de 105.000 euros anuals que el consistori manté amb la Fundació Caixa Rural i que “forma part del nostre model d'aliança social, un model únic, que ha fet que l'Ajuntament passe d'aportar 600.000 euros en 2011 a les entitats de la ciutat a 2,6 milions d'euros en l'actualitat, que injectem a les nostres associacions perquè ens ajuden en la construcció d'una Vila-real millor”, ha assegurat l'alcalde. Al mateix temps, ha agraït el treball dels professionals de XiCaEs i la labor de Caixa Rural, que en 2019 va complir 100 anys, “i sense la qual no es podria entendre Vila-real”.

  La iniciativa està dirigida a persones que tinguen una discapacitat reconeguda superior al 33%. Un total de 10 persones es beneficiaran d'aquest programa que tindrà una duració de 12 mesos. Els usuaris treballaran mitja jornada en les dependències de l'Ajuntament de Vila-real, la Fundació Caixa Rural, així com altres entitats socials en tasques relacionades amb el control d'accessos, missatgeria, auxiliar administratiu o serveis de neteja, entre altres. Al mateix temps que realitzen les pràctiques, els participants rebran una formació complementària. La sol·licitud es podrà realitzar fins al 17 d'octubre a través del formulari que trobaran en la pàgina web www.fundaciocaixarural.org i el programa començarà el 2 de novembre.

  La presidenta de la Fundació Caixa Rural, Sonia Sánchez, també ha agraït el suport de l'Ajuntament i ha assegurat que “és una satisfacció saber que sempre podem comptar amb ells”. A més, ha destacat que aquest programa, que en 2021 va comptar amb 14 participants, ajuda a “millorar les oportunitats d'inserció social i econòmica de les persones amb diversitat funcional, potenciant les seues habilitats i fent que s'integren a través de l'acompliment d'una activitat laboral”. Així mateix, Sánchez ha recordat que gràcies al conveni que manté XiCaEs amb l'Ajuntament “aquest estiu, 23 xiquets i xiquetes han pogut continuar amb les teràpies especialitzades, impartides per professionals, per a evitar una aturada en aquests programes que poguera suposar una reculada en els avanços aconseguits a través d'aquest procés terapèutic”.

  Finalment, la regidora de Serveis Socials ha posat l'accent en el benefici per a la ciutat que suposa l'aliança amb entitats com XiCaEs i ha reiterat el compromís de l'equip de govern de treballar per “la protecció dels més vulnerables”.

  Pujar