26 de maig de 2020 26/5/20

Cs de Vila-real proposa estudiar la moratòria en el pagament de l'IBI dels locals per a autònoms

Cs de Vila-real proposa estudiar la moratòria en el pagament de l'IBI dels locals per a autònoms - (foto 1)
  • El portaveu, Domingo Vicent, aposta també "per ajudes per a aquells que s'han quedat fora de les subvencions estatals i autonòmiques"

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vila-real, Domingo Vicent, ha proposat que "per a millorar la liquiditat dels autònoms, el Consistori estudie la moratòria de l'IBI dels locals comercials afectats, directament en el cas que siguen propietaris, i en funció de qui es faça càrrec en cas de lloguers". Segons ha explicat el portaveu, "aquesta no és l'única mesura que li hem traslladat a l'equip de Govern per a reactivar el consum i recuperar l'economia. Així doncs, a més de la targeta moneder, apostem per ajudes a aquells treballadors per compte propi que no hagen tingut dret a cap de les subvencions estatals i autonòmiques". "Es tracta d'una iniciativa que hauria d'ajustar-se tant a les bases que ha elaborat la Direcció General de l'Administració Local com als recursos disponibles", ha apuntat l'edil.     

En aquest sentit, el regidor ha posat com a referència "aquells negocis la facturació dels quals en un trimestre siga inferior en més d'un 40 per cent". "Consistiria en una ajuda mensual a determinar durant tres mesos amb l'objectiu de mantindre l'activitat durant aquest temps, és a dir, el que es busca amb aquesta acció és que l'autònom guanye temps després d'un període en el qual hi ha hagut moltes despeses i poc o cap ingrés", ha asseverat Vicent, qui ha postil·lat que "si aquest mecanisme funcionara i la demanda com està prevista s'alentira a curt-llarg termini, podria acabar prorrogant-se" .     

Així doncs, el portaveu ha destacat que "els autònoms necessiten liquiditat, avantatges fiscals i sobretot mecanismes externs que reaviven el consum i els permeten sobreviure a curt - mitjà termini. Perquè el pitjor està per vindre". "La coordinació entre les institucions serà clau i els ajuntaments com l'administració més pròxima han de poder maniobrar amb suficiència per a garantir la recuperació del teixit productiu i social dels seus municipis", ha conclòs l'edil.

Pujar