5 d’agost de 2020 5/8/20

Cs Vila-real proposa la elaboració d'una ordenança de tinença d'animals per a reforçar les sancions i millorar la convivència

Cs Vila-real proposa la elaboració d'una ordenança de tinença d'animals per a reforçar les sancions i millorar la convivència - (foto 1)
  • Vicent assegura que "els excrements i orins són problemes arrelats al que cal buscar-los solució"

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Vila-real ha presentat una proposta sobre l'"elaboració d'una ordenança reguladora de tinença d'animals que contemple amb major amplitud i concreció les obligacions dels propietaris, així com la protecció i defensa dels animals. En aquest sentit, el portaveu, Domingo Vicent, ha explicat que "el problema de la convivència amb aquests animals domèstics està cada vegada més arrelat especialment per la proliferació d'orines i excrements que deixen a Vila-real en un estat insalubre".         

Així, l'edil ha traslladat que "aquesta ordenança permet establir un règim sancionador més dur, concret i amb més accepcions relacionades per exemple amb depositar la bossa de l'excrement en l'espai habilitat o desinfectar la micció amb aigua mesclada amb un producte de neteja". "Igualment, aquesta normativa obligaria a retolar als parcs, jardins i zones afectades la informació sobre les conductes punibles i les seues respectives multes", ha assenyalat el regidor, qui ha apuntat que "des de Cs creiem que s'hauria d'advertir en aquests panells de les races perilloses, al mateix temps que seríem partidaris d'incloure un telèfon o correu de contacte per a incidències". "Cal destacar que aquesta normativa ja està vigent en municipis confrontants com Borriana, Almassora o Castelló i Vila-real no pot quedar-se arrere", ha destacat el regidor. 

En opinió del portaveu, "l'Ordenança de Convivència Ciutadana es queda curta per a una localitat de 50.000 habitants i marcada per les queixes continuades dels veïns". "Sens dubte, la millor manera de reduir aquest tipus de conductes passa per la informació, la conscienciació, la col·laboració i l'educació, però també per la imposició de mecanismes legals, mecanismes que actualment estan desfasats".  

Finalment, en aquesta moció també es planteja augmentar a llarg termini el nombre de parcs canins sempre que es mantinguen en unes condicions idònies.

Pujar