elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real promou el consum de taronges valencianes

Vila-real promou el consum de taronges valencianes
  • L'Ajuntament de Vila-real vol conscienciar als veïns perquè compren productes de proximitat i quilòmetre zero

Amb el propòsit d'incentivar el consum de taronges valencianes, l'Ajuntament de Vila-real ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana perquè els vila-realenses opten per productes de proximitat i de quilòmetre zero.

El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura, ha assenyalat que “volem que la gent quan vaja als supermercats, es pare un moment a llegir l'etiquetatge de les malles de cítrics i trie sempre taronges de la terra”.

“Encara que ens costen més -assenyala Ventura- perquè el nostre futur depèn de nosaltres com a consumidors”.

El regidor de Vila-real ha matisat que comprar productes valencians com la taronja “pot generar molta economia, ajudem no sols al llaurador, sinó al transportista, al xicotet venedor i a les persones que treballen en els magatzems”. En definitiva, segons José Ramón Ventura, “podem beneficiar als nostres propis veïns”.

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat la campanya “Menja taronja valenciana” al costat de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador “perquè són els primers interessats”.

Una iniciativa amb consciència mediambiental

José Ramón Ventura ha assenyalat que “és urgent reduir el nivell de contaminació del planeta” perquè “ja estem arribant tard”. Per això, insisteix a consumir taronges valencianes, perquè “el trasllat dels productes des de països com Sud-Àfrica, que porten madurant diverses setmanes en vaixells, no és lògic”.

“És millor que la fruita madure en l'arbre i menjar-se-la directament”, ha assegurat l'edil.

El producte local com a educació

Així mateix, l'Ajuntament de Vila-real reparteix taronges d'agricultors locals en els col·legis de la ciutat. “Els xiquets saben que són taronges de Vila-real i ho traslladen a la seua família”, explica.

“L'objectiu és gota a gota, anar omplint el got” i que la gent cada dia més “aposte pel consum de taronges valencianes”.

Pujar