elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real prepara la XXII edició de la Nit de Ronda i els Premis Flor de Taronger per a les festes de Sant Pasqual

  Vila-real es prepara per a acollir una nova edició de la Nit de Ronda i els Premis Flor de Taronger, que tindrà lloc durant els festejos en honor a Sant Pasqual, concretament en el dia gran en honor al patró, el pròxim 17 de maig.

  L'Auditori Municipal serà escenari, a partir de les 22.00 hores, d'aquesta vetlada, organitzada per les regidories de Tradicions i Normalització Lingüística, juntament amb Cultura, i amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real i l’Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega. El regidor de Tradicions i Normalització Lingüística, Santi Cortells, destaca que es tracta de “una nit molt especial en la qual cada any el públic pot gaudir de les magnífiques interpretacions dels conjunts i grups que interpreten música de ronda o serenates”. “És una forma de promoure la tradició de les serenates durant el mes de maig i com a homenatge a la dona de Vila-real”, indica.

  El concurs es dirigeix a conjunts músic-vocals no professionals que es dediquen a aquest estil i es poden remetre inscripcions fins al 13 de maig a les 15.00 hores a l'adreça contacto@orquestatarrega.com o per correu postal al carrer Comte de Ribagorça, 32 de Vila-real, dirigides a Juan Carlos Torres Soldevila.

  Els grups seleccionats no seran més de cinc, per la qual cosa se seguirà l'ordre de recepció. Tots rebran 200 euros en concepte de despeses d'actuació, que seran descomptats en cas de guanyar el primer o segon premi. Tots interpretaran un màxim de tres peces i hauran d'utilitzar instruments acústics. Així mateix, el conjunt guanyador del primer premi no podrà concursar l'any següent, però actuarà durant la deliberació del jurat, rebent 450 euros per l'actuació. “Entre els premis que es concediran, hi haurà 750 euros per al guanyador, 450 euros en concepte de segon premi i es dotarà amb 150 euros a la millor cançó en valencià”, afig Santi Cortells, qui convida a participar a totes les formacions que interpreten aquest tipus de música.

  Més informació al web www.orquestatarrega.com, a la pàgina de Facebook https://facebook.com/oppfranciscotarrega o al canal de YouTube de l'orquestra. També es pot contactar per a qualsevol dubte a través del correu electrònic de les inscripcions, així com a través dels correus rp@orquestatarrega.com i juancarlosts@ono.com o al telèfon 608 842 929, del president de l'agrupació amfitriona.

  Pujar