9 de desembre de 2019 9/12/19

Vila-real prepara la primera línia municipal de subvencions per a promoure l’ús sostenible de l’aigua

Vila-real prepara la primera línia municipal de subvencions per a promoure l’ús sostenible de l’aigua - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, treballa ja en la primera línia municipal d'ajudes per a l'ús sostenible de l'aigua. Una subvenció que servirà per a "donar suport als regants, al sector agrari i als tradicionals pous de reg de la ciutat que no només subministren aigua als camps, sinó també a zones de segones residències de tot el terme municipal", tal com ha explicat l'edil Josep Pasqual Sancho.

  Les noves ajudes, que es tramitaran des de la pròpia Regidoria, pretenen aconseguir "un ús més sostenible de l'aigua, reduir els costos ambientals i, sobretot, econòmics, que es puguen produir per l'estat de les canalitzacions" i compten amb una partida de 100.000 euros en total. "En aquests moments estem treballant en la redacció de les bases de la convocatòria, en la qual comptarem també amb les aportacions del Partit Popular i de Ciutadans i amb tot allò que ens transmeten els ens implicats, amb els qui ja ens hem començat a reunir", assegura Sancho.

  En aquest sentit, l'edil indica que ja hi ha hagut una primera presa de contacte amb l'Associació comarcal de pous de reg, amb seu a Vila-real, entitat a la qual s'ha sol·licitat informació sobre tots els pous associats i d'aquells que no ho estan, però dels quals tinguen coneixement, amb els seus principals característiques, la quantitat de socis inscrits en cadascun, la seua superfície, volum hídric anual i singularitat de cada ens.

  "Es tracta de conèixer una mica millor els organismes que funcionen en el terme municipal per a poder perfilar millor les bases, adaptant-les a les seues necessitats", apunta l'edil, al mateix temps que destaca que "ja hi ha pous que s'han posat en contacte directament amb la Regidoria, com el Sindicat de Regs, la comunitat de regants de la Cota 100, la Cooperativa Catòlic-Agrària, la comunitat de Pinella i alguns sindicats agraris".

  En aquest sentit, Sancho explica que "els diferents pous del terme municipal podran adherir-se a les ajudes, que seran baremades en funció de les bases, però que esperem que puguen servir per a ajudar a modernitzar les canalitzacions i els sistemes de distribució i, fins i tot, per a millorar la seguretat, ja que tots sabem que aquestes comunitats poden arribar a ser objecte de robatoris i necessiten ajuda", conclou Sancho.

  ocultar
  Vila-real prepara la primera línia municipal de subvencions per a promoure l’ús sostenible de l’aigua
  Pujar