elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real es prepara per a la primera final europea del submarí

La ciutat polonesa de Gdansk es prepara per a la final que enfrontarà al Vila-real CF i el Manchester United
La ciutat polonesa de Gdansk es prepara per a la final que enfrontarà al Vila-real CF i el Manchester United
  • La ciutat reforçarà els efectius policials durant la final de l'Europa League per a garantir la seguretat en cas de celebracions espontànies per la victòria del Vila-real CF

Vila-real es prepara per a la primera final europea del submarí groc i per a això l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presidit aquesta vesprada la reunió de coordinació per a supervisar i ultimar el dispositiu de seguretat amb motiu de la final de l'Europa League que el Vila-real CF jugarà aquest dimecres 26 de maig davant el Manchester United a la ciutat de Gdansk, a Polònia, on es desplaçaran més de 2.000 afeccionats per a animar a l'equip. En la reunió s'ha acordat, entre altres qüestions, un reforç del 30% dels efectius durant la nit del partit per a garantir la seguretat davant qualsevol celebració espontània per la victòria de l'equip local en la final.

El dispositiu especial de seguretat se centra en garantir la seguretat en tres moments d'especial interès: en primer lloc, l'eixida dels més de 2.000 afeccionats que es desplacen fins a Polònia i que eixiran en 47 autobusos; d'altra banda, la nit i la matinada del dimecres, dia del partit, quan els efectius policials vigilaran sobretot la seguretat en cas de celebracions espontànies en la via pública per una victòria del Vila-real CF; en tercer lloc, també s'ha definit el dispositiu policial per a un retorn segur de l'equip i dels afeccionats.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha apuntat que s'ha acordat un reforç del 30% dels efectius policials en la nit del dimecres “per a controlar la possible concentració de persones en zones com la plaça Major o l'entorn de l'Estadi de la Ceràmica si el Vila-real CF aconsegueix ser vencedor de l'Europa League, com esperem”.

En aquest sentit, l'alcalde ja va avançar que “sabem que tant els afeccionats com tota la ciutat estan desitjant poder celebrar la victòria del Vila-real CF en aquesta final i per això portem ja una setmana treballant en aquest dispositiu, en contacte permanent amb la Subdelegació del Govern, perquè aquesta celebració puga realitzar-se de manera segura”, ha detallat l'alcalde. “En aquest moment garantir el compliment de les mesures de prevenció sanitàries és fonamental perquè la salut és el més important”, ha afegit. A més, Benlloch també ha incidit en la importància del dispositiu per al retorn des de Gdansk. “Volem garantir una rebuda segura per a l'equip i els prop de 2.000 afeccionats que es desplaçaran a Polònia per a assistir al partit davant el Manchester United”, ha afirmat.

Una final històrica

El passat 6 de maig, el Vila-real CF va fer història en colar-se en la final de la Lliga Europa, la primera de la seua vida. I a la ciutat polonesa de Gdansk ja es preparen per a la final que enfrontarà al submarí groc contra el Manchester United dimecres que ve.

L'Ajuntament no instal·larà una pantalla gegant

L'alcalde ha resolt el debat sobre la possibilitat que l'Ajuntament instal·le una pantalla per a seguir en directe la final. Benlloch ha assenyalat que aquesta opció s'ha descartat per dos motius: en primer lloc per prevenció des del punt de vista sanitari, ja que seria complicat garantir els protocols; d'altra banda, els drets televisius del partit són propietat d'una cadena privada, la qual cosa també impedeix realitzar aquesta emissió de la final en obert per a tota la ciutat.

Pujar