11 de desembre de 2019 11/12/19

Vila-real ofereix més de 1.100 places per a practicar esport a l’estiu en la 34a Escola Esportiva d’Estiu i en Estiu Actiu

Vila-real ofereix més de 1.100 places per a practicar esport a l’estiu en la 34a Escola Esportiva d’Estiu i en Estiu Actiu - (foto 1)

  El Servei Municipal d'Esports (SME) ofereix un total de 1.160 places per a practicar esport aquest estiu dins de la Escola Esportiva d'Estiu i de Estiu Actiu, programacions dirigides per als més joves en el primer dels casos i també per al públic en general. El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha presentat ambdues campanyes que "serveixen per a mantenir una continuïtat en la programació que durant tot l'any organitza el Servei Municipal d'Esports (SME)".

  Així, ha destacat l'esforç que l'Ajuntament realitza per a "innovar i invertir en salut i alguns estudis ja apunten als bons resultats de fomentar l'esport entre els més xicotets, amb xifres que demostren que Vila-real està entre les taxes d'obesitat infantil més baixes en tota l'autonomia i, possiblement, de l'Estat".

  Precisament és per als més joves per als qui es programa una de les campanyes d'estiu que, sota el títol Escola Esportiva d'Estiu, s'organitza des de fa 34 anys. El cap de l'SME, José Ramón Cantavella, explica que "aquesta iniciativa pionera compta amb 600 places i activitats diferents a les quals es realitzen durant l'any".

  Piragüisme, activitats aquàtiques, pilota valenciana, activitats en el Termet, activitats poliesportives, iniciació a la vela, paddle surf, marxa de muntanya amb acampada, jocs, senderisme per la Ruta Botànica, iniciació al judo, una ruta cicló-turista i estades i activitats a Morella són totes les propostes que trobaran els més joves, dividits diferents grups segons l'edat: Iniciació (nascuts entre 2010 i 2012), Descobriment (nascuts entre 2002 i 2005) i Aventura (de 2006 a 2009).

  Del 25 de juny al 3 d'agost, podran participar entre alguna de les tres modalitats, que s'oferiran en espais com el pavelló Bancaixa i Sebastián Mora, el Trinquet Municipal, el Real Club Nàutic de Castelló, la Serra d'Espadà, la platja del Grau de Castelló, la piscina coberta i la del Termet, la Ruta Botànica i l'Escola llar de Morella. "Com es pot observar, són activitats totalment diferents a les de l'hivern, on predominen l'aventura i la natura, aprofitant per a traure partit de les instal·lacions i espais verds de la nostra ciutat", indica Cantavella.

  El preu d'inscripció és de 20 euros per als torns d'Iniciació i Descobriment i de 75 euros per al grup d'Aventura, ja que inclou una estada a Morella. La preinscripció a través d'internet i presencial es realitzarà del 4 al 15 de juny i el 18 es realitzarà un sorteig per a assignar les places, que hauran de ser confirmades fins al 21 de juny. "Són activitats molt demandades", assenyala el tècnic, qui a més recorda que hi haurà descomptes específics per a determinats perfils.

  D'altra banda, la programació de l'Estiu Actiu, oberta a tots els públics, ofereix 560 places per a realitzar activitats com a natació per a xiquets de 3 a 14 anys i per a adults; aigua-salus i natació terapèutica per a joves, pilates, ioga, activitats aquàtiques per a majors de 60 anys i també per a bebès, a les quals se sumen Ritmefit, Cicle-ritme i activitats aquàtiques pre i post-part. En aquest cas, la campanya tindrà la mateixa durada que l'anterior i es realitzarà entre la piscina coberta, la sala polivalent i l'annex del pavelló Bancaixa i la sala Ritme. Les dates per a la preinscripció i confirmació de places és exactament la mateixa i s'ofereixen les mateixes exempcions i descomptes. Els preus van des dels 6 euros de les activitats aquàtiques per a majors als 37 euros de les classes dirigides per a bebès en l'aigua, que hauran d'anar acompanyats per un adult.

  L'edil de l'àrea ha animat a tots els veïns a participar i a practicar esport "durant tot l'any, perquè és sinònim de salut i qualitat de vida". "Aquestes activitats són un complement a tot el que ja oferim durant l'any, un treball constant que es realitza des del departament i que ens ha convertit en referents", conclou.

   

  ocultar
  Vila-real ofereix més de 1.100 places per a practicar esport a l’estiu en la 34a Escola Esportiva d’Estiu i en Estiu Actiu
  Pujar