elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real vol millorar els bous al carrer en Sant Pasqual

Vila-real vol millorar els bous al carrer en Sant Pasqual
  • Festes reuneix els col·lectius implicats en els bous al carrer per abordar la millora de les exhibicions en Sant Pasqual

El regidor de Festes, Diego A. Vila, ha mantingut una reunió amb els col·lectius relacionats amb les festes i les exhibicions taurines per a abordar els pròxims festejos de bous al carrer, el compliment de les normatives vigents per a garantir la seguretat i el benestar animal i la millora de les exhibicions. En la reunió, han participat el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, el director taurí de les festes de Vila-real, el president de la Federació de Penyes taurines de bous al carrer de la Comunitat, Vicente Nogueroles, el president de la Comissió del Bou, José Pascual Adsuara, i el representant de la Comissió de Penyes Valentín Nostrort.

“Abans de res, vull agrair a tots els presents el treball conjunt i la implicació per a assegurar que els actes taurins de les festes de Vila-real continuen sent un referent en el nostre entorn; un referent tant en qualitat, com en seguretat i respecte al benestar dels animals”, assenyala Vila. En la mateixa línia, s'ha pronunciat també Nogueroles: “Hem celebrat una reunió orientada al bon funcionament dels festejos de Sant Pasqual, amb l'únic objectiu de continuar millorant i situar les nostres festes en el  lloc més alt de l'escalafó taurí de la província. Totes les parts hem intentat aportar les mesures necessàries per a poder esmenar certs problemes que venim patint al llarg dels últims anys en l'exhibició dels bous cerrils del tancament”, detalla el president de la federació de penyes, qui anuncia una pròxima reunió amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a continuar abordant aquestes qüestions en tot el territori.

“Vila-real és una ciutat amb una important tradició taurina, amb exhibicions de bous al carrer i embolats que són part fonamental de les nostres festes patronals. Hem sigut sempre pioners i referents en l'adopció de mesures per a garantir la seguretat i el respecte als animals durant els festejos, i en aquesta línia volem continuar treballant, amb la complicitat de tots els col·lectius implicats”, conclou Vila.

Pujar