elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real instal•larà plaques fotovoltaiques en 11 centres educatius per a fomentar un consum energètic més sostenible

Vila-real instal•larà plaques fotovoltaiques en 11 centres educatius per a fomentar un consum energètic més sostenible
Vila-real instal•larà plaques fotovoltaiques en 11 centres educatius per a fomentar un consum energètic més sostenible
  • El projecte, amb una inversió de 298.000 euros, està subvencionat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial

L'Ajuntament de Vila-real ha obtingut una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a dur a terme un projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques en centres educatius públics amb la finalitat de promoure el consum d'energies renovables i avançar cap a una major eficiència energètica. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, i el regidor de Sostenibilitat, José Ramón Ventura Chalmeta, han presentat aquest projecte de foment de les energies renovables en els centres educatius que contempla la instal·lació de plaques fotovoltaiques a un total d'11 edificis educatius perquè es puguen proveir d'energia elèctrica renovable. Els centres en els quals s'instal·laran les plaques solars són: CEIP Concepción Arenal (aularis d'infantil i primària), centre d'educació infantil El Solet, centre d'educació especial La Panderola, CEIP Angelina Abad, CEIP Botànic Calduch, CEIP Cervantes, CEIP Pintor Gimeno Barón, CEIP José Soriano, CEIP Pascual Nácher i CEIP Pius XII.

El projecte, que suposarà una inversió de 298.000 euros, es desenvoluparà gràcies a una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), mentre que l'Ajuntament aportarà 22.234 euros, tal com ha explicat Madrigal. “Aquest projecte és un exemple més de la col·laboració entre administracions que suposarà un estalvi energètic i que va en la línia de la Vila-real del segle XXI, més verda i respectuosa amb el medi ambient”, ha assenyalat el responsable de Serveis Públics. Així mateix, Madrigal ha recordat que “malgrat la complicada situació econòmica de l'Ajuntament, després d'haver pagat ja 34 milions d'euros de l'herència urbanística del Partit Popular, no estem parats i continuem aprofitant les oportunitats de col·laboració i d'obtenció de subvencions”.

Per part seua, José Ramón Ventura Chalmeta ha indicat que la instal·lació d'aquestes plaques fotovoltaiques en els centres educatius, que tindran una potència de 277 kw, comportarà un estalvi aproximat de 569.229 kw anuals, la qual cosa “no sols suposarà un estalvi econòmic sinó també un avanç cap a l'autoproveïment i sobretot farà menys necessàries algunes grans infraestructures per a la canalització de l'energia elèctrica que tenen un gran impacte ambiental en el territori”. Chalmeta ha emmarcat aquest projecte dins del pla municipal per a una Vila-real més respectuosa amb el medi ambient, amb iniciatives com el Pla de mobilitat sostenible, la modernització del servei d'autobús urbà gratuït, o la millora de l'eficiència energètica en els edificis municipals.

Finalment, Chalmeta també ha destacat que “amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques, els xiquets i xiquetes podran conéixer el consum energètic del seu centre i saber com afecten les seues accions en l'hora de reduir aquest consum i de fer possible un estalvi econòmic, a més de desenvolupar una consciència ecològica entre els més menuts”.

Les obres tenen un termini d'execució de sis mesos i es preveu que el nou sistema puga estar operatiu el pròxim curs.

 

Pujar