21 de setembre de 2020 21/9/20

Vila-real impulsa un Pla d’agilitació de pagaments a proveïdors

Vila-real impulsa un Pla d’agilitació de pagaments a proveïdors - (foto 1)

  La Regidoria d'Hisenda de Vila-real s'ha proposat l'objectiu de reduir el termini en el qual les empreses, autònoms, entitats socials i ONG que treballen amb l'Ajuntament cobren pels seus serveis, i per a això ha creat un Pla d'agilitació de pagaments a proveïdors, que pretén abonar les factures "prompte i bé", tal com ha assegurat la regidora responsable de l'àrea, Sabina Escrig.

  "Portem diversos anys pagant la festa del PP, l'urbanisme a cost zero, la irresponsabilitat a l'hora de gestionar els diners dels contribuents i el ja et pagarem, per la qual cosa hem viscut diversos anys complicats, especialment l'any passat", explica Escrig. Per açò, l'edila afirma que, una vegada liquidat l'exercici 2016, en les pròximes tres setmanes es van a començar a pagar les factures d'aquests primers mesos de l'any.

  "Tenim previst abonar aquesta setmana 135.000 euros; 460.000 la setmana vinent i 778.000 en dues setmanes més, un total d'1,4 milions, de manera que comencem l'any complint un dels principals objectius marcats quan va acabar el passat exercici", explica. "Volem complir la nostra paraula i reduir el termini mitjà de pagament a proveïdors, si pot ser a 30 dies, tot i que per a açò ha d'haver-hi diners, i ara mateix ho hi ha, però si torna a arribar alguna altra sorpresa urbanística tornarem a tenir problemes, per la qual cosa esperem que enguany siga més tranquil que l'anterior", manifesta Escrig.

  De moment s'han impulsat dues accions inicials per a aconseguir-ho: incentivar la presentació de factures electròniques i formar les associacions i entitats en la justificació correcta de les subvencions i convenis que reben del consistori.
  Tal com indica Escrig, l'objectiu és augmentar el nombre de persones que presenten la factura de manera telemàtica, ja que suposa reduir el procés de pagament en 15 dies. "No és el mateix cenyir-se a l'horari de l'Ajuntament per a presentar els documents, que després han de passar per un llarg procés fins que arriben al departament corresponent, que seure davant l'ordinador a qualsevol hora del dia i enviar la factura al lloc adequat", assenyala l'edila. "Només fent açò es redueix molt el temps que passa fins que se'ls ingressen els diners", afirma. En 2015 es van presentar 13.604 factures, d'elles 1.461 via electrònica, la qual cosa suposa un 10,74%. En 2016, de 13.037, 2.054 van ser virtuals, augmentant així al 15,76% del total. "Ens agradaria duplicar fins al 30% el nombre de proveïdors que ens envien els seus documents per aquesta via, i per a això anem a impulsar una campanya informativa mitjançant cartells, tríptics i un tutorial que estarà al web de l'Ajuntament i que ensenyarà a realitzar el tràmit sense eixir de casa", apunta.

  D'altra banda, Escrig també fa referència a problemes que se solen donar a l'hora de cobrar quan es tracta d'associacions amb subvenció o entitats amb conveni. "En moltes ocasions el pagament es retarda perquè la justificació no és correcta, simplement per una factura o per alguna cosa que no quadra i se'ls avisa i han de tornar a portar la documentació fins que està tot en ordre", expressa. Per açò, es van a organitzar diferents cursos per a grups reduïts amb les entitats que treballen amb el consistori, amb l'objectiu que aprenguen a justificar de manera correcta les ajudes. "És una forma de facilitar el treball als proveïdors i entitats col·laboradores", conclou.

  Pujar