30 de setembre de 2020 30/9/20

Vila-real forma els comerciants del Mercat Central perquè els seus productes arriben a casa a través d'una pàgina web pròpia

Vila-real forma els comerciants del Mercat Central perquè els seus productes arriben a casa a través d'una pàgina web pròpia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real forma els comerciants del Mercat Central perquè els seus productes arriben a casa a través d'una pàgina web pròpia - (foto 2)

  La Regidoria d'Economia i Efecte Vila-real treballen de manera conjunta en l'engegada d'una pàgina web exclusiva per al Mercat Central, els comerciants del qual han començat a rebre la formació necessària perquè els seus productes es puguen vendre en línia i arribar al client en temps rècord. 

  El regidor d'Economia, Xavier Ochando, ha explicat que "portem temps invertint en tot tipus d'accions per a dinamitzar el mercat, amb cursos de cuina, fires i mercats als voltants i campanyes, però ha arribat el moment de donar un salt qualitatiu i ajudar a que els comerços instal·lats en aquest recinte arriben a les cases dels veïns amb major facilitat".

  Per això, s'està creant una pàgina web que potenciarà la venda en línia "i que estarà al marge de la nova plataforma Vilatenda, que en breus funcionarà, ja que el Mercat Central té productes amb unes característiques pròpies i molt específiques que requereixen d'un espai de venda diferenciat". 

  En aquest sentit, responsables d'Efecte Vila-real estan formant ja els venedors per a introduir-los en l'àmbit digital. "Sabem del poder, cada vegada major, de les xarxes socials i d'internet, per açò, en l'era digital cal estar al dia i per això anem a posar al seu abast totes les eines necessàries perquè juguen amb igualtat d'oportunitats que la competència", indica Ochando. 

  Per aquest motiu, els venedors aprenen des d'informàtica bàsica fins a nocions de venda en línia i presentació del producte i també compten amb un sistema de comandes i enviaments per a garantir la qualitat dels productes frescos. "Els comerciants tindran un espai propi al web del mercat i un correu sincronitzat amb el telèfon mòbil, de manera que només reben una comanda, la podran preparar i enviar en les millors condicions i amb la major rapidesa possible, ja que els aliments necessiten d'un transport concret i específic per a la seua conservació en perfecte estat", explica.

  Així mateix, podran realitzar campanyes, accions i promocions pròpies i dirigides a diferents tipus de públic. Tal com recorda l'edil d'Economia, el Mercat Central ja fa enviaments a domicili tant a particulars com a negocis d'hostaleria, "tot i que aquesta eina ajudaria a potenciar el servei". Així mateix, amb la nova pàgina web es podrien fer lliuraments en un horari més ampli, de vesprada i fins i tot en cap de setmana, "ajudant així al fet que bars i restaurants es decantaren per proveir-se en el nostre mercat local".

  La iniciativa serviria també per a "diversificar la clientela i arribar a persones que actualment no fan les seues compres en aquest recinte i, a més, posaria a l'abast de molts més clients potencials productes específics que no es troben en qualsevol comerç, acostant-se a un públic exigent que cerca coses especials". 

  L'objectiu és que el projecte puga estar en marxa a finals d'aquest any i que, al llarg del temps, puga anar creixent i implementant canvis per a millorar l'experiència de compra entre els clients.

   

  Pujar