elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real ‘exporta’ la seua tecnologia i la innovació local a tot l’Estat

Vila-real ‘exporta’ la seua tecnologia i la innovació local a tot l’Estat
  MÉS FOTOS
  Vila-real ‘exporta’ la seua tecnologia i la innovació local a tot l’Estat - (foto 2)

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat en la III Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació, organitzada per la Xarxa Innpulso a la ciutat de Màlaga, en el marc de la fira Greencities. Un total de 34 alcaldes i alcaldesses, juntament amb empreses innovadores dels municipis de la xarxa estatal, s'han donat cita en la trobada, en la qual Benlloch ha acompanyat l'empresa local Vampirako Studio, guanyadora del Premi Globalis i del Vila-real Innpulso del 2017.

  “La innovació és un dels senyals d'identitat de Vila-real i una aposta de futur estratègica que ens ha portat en els últims anys a donar importants passes, com l'obtenció i revalidació de la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació, la incorporació a la xarxa Innpulso o liderar la creació de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, que presidim des de l'any passat”, recorda Benlloch. “No obstant açò”, matisa, “poc sentit tindria tot açò si no ens portara a moments com el de hui, on l'ecosistema innovador que estem teixint entre els municipis d'aquestes xarxes cristal·litza en una trobada d'empreses capdavanteres entre les quals Vila-real, de la mà de Vampirako, torna a ocupar un paper destacat”, assenyala el primer edil.

  Vampirako Studio, guanyadora de l'última edició dels Premis Globalis, és una empresa de disseny creatiu, creada en 2016, que en l'actualitat compta amb quatre treballadors. En la seua intervenció en la trobada han presentat el projecte de vídeojoc Villarrreal CF Soccer Hunters, que promou l'educació en valors positius, com l'esforç, la nutrició o el joc net, al voltant del futbol i del Villarreal CF a través de la tecnologia. El projecte destaca també per la seua component social, col·laborant estretament amb l'Associació Conquistando Escalones en l'objectiu de recaptar fons per a trobar la cura a la distròfia muscular de cintura LGMD 1F. El gen, que en mutar-se produeix aquesta malaltia, és a la vegada el responsable del contagi del VIH, per la qual cosa les persones que tenen aquesta malaltia són immunes a aquest virus.

  “Com Vampirako, són moltes les empreses de Vila-real que estan fent un enorme esforç per aportar solucions noves als nous reptes que se’ns plantegen. Aquest és el camí que hem de seguir, avançant cap a una vertadera cultura de la innovació que els ajuntaments, com a Administració més pròxima als ciutadans, tenim l'obligació de canalitzar i recolzar”, agrega l'alcalde. “És un orgull que una empresa com aquesta represente la nostra ciutat en una robada nacional d'aquesta envergadura, on ens donem cita municipis i empreses de tot l'Estat. Una oportunitat única de donar visibilitat a la potència de Vila-real en l'àmbit de la innovació, de conéixer altres projectes i establir sinergies que van a ser molt profitoses per a les nostres empreses i per al conjunt de la societat de Vila-real”, conclou l'alcalde.

  Pujar