elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real estreta la col·laboració amb la Conselleria en matèria d'agricultura per a contribuir a la recuperació del sector

Vila-real estreta la col·laboració amb la Conselleria en matèria d'agricultura per a contribuir a la recuperació del sector
  • El director general i edil de Territori, Emilio M. Obiol, i el regidor d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, es reuneixen amb el director general del ram, Roger Llanes, per a transmetre-li les seues propostes i preocupacions davant la crisi agrícola

MÉS FOTOS
Vila-real estreta la col·laboració amb la Conselleria en matèria d'agricultura per a contribuir a la recuperació del sector - (foto 2)

L'Ajuntament de Vila-real ha transmés a la Generalitat Valenciana la seua preocupació per la crisi del sector agrícola i ha elevat les seues propostes per a contribuir, especialment a nivell local, a la revitalització de l'agricultura com a motor econòmic. El director general de Ports, Aeroports i Costas i regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, s'han reunit aquesta setmana amb el director general d'Agricultura, Roger Llanes, amb qui han pogut abordar algunes de les iniciatives que des de totes dues administracions s'estan impulsant per a contribuir a la recuperació del sector amb la finalitat d'estrényer la col·laboració en els diferents projectes.

“Vila-real té en el Govern del Botànic a un gran aliat per a continuar avançant en les polítiques de progrés”, ha remarcat el director general i tinent d'alcalde Emilio M. Obiol, qui valora les oportunitats de la ciutat per a tindre fil directe amb el govern autonòmic. “Hem tingut la possibilitat de transmetre al responsable de la Direcció General d'Agricultura la nostra preocupació per la greu situació que viu la citricultura, sobretot pels preus minúsculs que reben els agricultors, i li hem plantejat la necessitat d'establir compensacions i proteccions per als cítrics valencians”, ha indicat Obiol.

Així mateix, durant la trobada es van posar sobre la taula diferents assumptes com les àrees funcionals agràries o la potenciació de les Oficines Comarcals Agràries, una de les quals té la seua seu a Vila-real. Obiol i Chalmeta van exposar al director general diferents iniciatives que està duent a terme l'Ajuntament amb la finalitat d'oferir alternatives rendibles i que generen llocs de treball en el sector primari com el projecte Bajoca, per a la recuperació i potenciació de varietats locals de fesol, o el curs d'agricultura ecològica que organitza l'Ajuntament de Vila-real en col·laboració amb la Cooperativa Catòlic Agrària i la Fundació Caixa Rural. “Hem oferit a la Conselleria la possibilitat d'adherir-se a aquest projecte per a rellançar-lo i obrir-lo a tota la comarca i província”, ha indicat el regidor d'Agricultura.

Uns altres dels assumptes abordats en la reunió van ser el Pla de Producció Ecològica i el futur del sector en aquest àmbit; la carta de serveis i ajudes als agricultors per part de la Conselleria o les campanyes de diferents plagues que afecten la citricultura com la ceratitis capitata o el cotonet de Sud-àfrica.

Des de l'equip de govern es mostren convençuts que aquesta trobada obrirà noves oportunitats de col·laboració “en el marc del nostre ferm compromís amb el sector agrícola”, asseguren. Un compromís que aquesta mateixa setmana ha quedat també confirmat amb la participació de representants del govern local en la manifestació en defensa del camp valencià que ha recorregut els carrers de València i a la qual també s'han adherit un bon nombre d'agricultors i veïns de Vila-real.

Pujar