elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte

Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte
  • Ximo Puig ha presidit l'acte de lliurament de distincions i credencials

MÉS FOTOS
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 2)
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 3)
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 4)
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 5)
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 6)
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 7)
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 8)
Vila-real entrega la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i els Carmelites i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte - (foto 9)

L'empresa Porcelanosa, l'humorista gràfic Enric Arenós ‘Quique’ i l'orde Carmelita ja ostenten la Medalla d'Or de Vila-real, mentre que el científic Diego Dualde ha rebut el nomenament de Fill Predilecte a títol pòstum. L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat aquesta vesprada l'acte oficial de lliurament de distincions i credencials que amplia la galeria d'honors de la ciutat “amb exemples i referents en els quals volem mirar-nos i que ens ajuden a construir una Vila-real millor”, en paraules de l'alcalde, José Benlloch. La corporació municipal, encapçalada pel primer edil, ha participat en l'acte institucional, que ha comptat a més amb l'assistència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Diputació de Castelló, José Martí, entre altres autoritats.

L'alcalde ha subratllat “els valors i l'exemple” dels guardonats. “Són el millor referent per als nostres joves i el millor espill en el qual mirar-nos: innovació, solidaritat, talent, sostenibilitat, oportunitats. Els principis que ens guien per a continuar construint aquesta nova Vila-real del segle XXI de la qual tan orgullosos ens sentim i que representen de manera extraordinària els nostres homenatjats”.

De Porcelanosa Grupo, representada en l'acte pel seu president, Héctor Colonques, l'alcalde ha destacat la seua capacitat de lideratge i adaptació però sobretot els seus valors “d’humilitat, esforç, treball, innovació, sostenibilitat, estima a lo nostre, il·lusió i millora contínua”. La multinacional, que enguany celebra el seu 50é aniversari, genera prop de 5.000 llocs de treball en l'actualitat, i compta amb “una projecció i una reputació internacional incalculables per al nostre poble que la converteixen en una excel·lent ambaixadora a tot el món”. “El símbol de la nostra extraordinària capacitat d'adaptació, de la resiliència com diem ara, té nom propi: Porcelanosa. De la visió original dels nostres fills predilectes José Soriano, Manuel Colonques i Héctor Colonques, a la missió d'una multinacional compromesa amb l'entorn i, sobretot, amb Vila-real”, ha asseverat Benlloch.

Per part seua, l'humorista gràfic Enric Arenós ‘Quique’ ha rebut la Medalla d'Or per haver-se convertit, “a base de treball i de passió, en un nom propi indiscutible en l'humor gràfic en tot el país”. L'alcalde ha agraït a Quique l'estima per Vila-real, que ha posat de manifest amb la donació de tota la seua obra gràfica a l'Arxiu Municipal, on es custodien més de 20.000 dibuixos originals i 30.000 reproduccions. “Enric no és només un dibuixant, ni un humorista. Enric és un mestre, en el sentit més ampli de la paraula. I en la seua obra es traspua aquesta vocació pedagògica de fer entendre millor el món que ens envolta”, ha dit Benlloch.

El Pare David Oliver ha recollit la Medalla d'Or concedida a l'orde Carmelita de Vila-real per més de quatre segles de presència a Vila-real en els quals ha ajudat a cultivar “valors com la humilitat, solidaritat o la inclusió”. “Des del convent i col·legi de la Verge del Carmen, l'orde carmelita de Vila-real ha vist passar generacions i generacions de vila-realencs i vila-realenques i ha participat activament en la nostra vida religiosa, social i cultural”, tal com ha remarcat l'alcalde, qui ha incidit també en la generositat i col·laboració amb la ciutat, a través de la cessió del terreny per a la construcció del nou pavelló Joan Baptista Llorens.

Finalment, l'Ajuntament de Vila-real ha fet lliurament de les credencials de Fill Predilecte a títol pòstum al científic Diego Dualde Pérez, una distinció que ha recollit la seua vídua, Delfina Beltrán. Benlloch ha assegurat que “Diego Dualde va ser, sobretot, un investigador i un científic prestigiós que no va oblidar mai el seu poble”, i ha afegit que “ara, la família, donant continuïtat a l'estima del nostre Fill Predilecte per la seua terra, ha volgut fer realitat l'últim gran acte de generositat de Diego Dualde cap a Vila-real i, així, treballem en la cessió durant uns anys de l'extraordinària casa familiar al carrer Major per a usos culturals i la donació de la importantíssima col·lecció etnològica que atresora”.

Pujar