30 de setembre de 2020 30/9/20

Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2017 - Recepción y Ofrenda Virgen de Gracia
  Vila-real - MDG 2017 - Recepción y Ofrenda Virgen de Gracia
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2017 - Inicio de las Fiestas
  Vila-real - MDG 2017 - Inicio de las Fiestas
  MÉS FOTOS
  Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 2)
  Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 3)
  Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 4)
  Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 5)
  Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 6)
  Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 7)
  Vila-real dona el tret de sortida a las festes de la Mare de Déu de Gràcia - (foto 8)

  La ciutat de Vila-real dóna inici avui a les seues festes en honor de la seua Patrona, la Verge de Gràcia. Els actes han començat aquest matí a les 12.00 hores quan les Festeres 2016 encapçalades per la Reina han fet acte presència al balcó de la Caixa Rural del municipi, situat a la Plaça de la Vila, per obrir aquesta setmana amb el lliurament de la ' Clau de la Festa 'i la' Crida 'a càrrec de Joan Batalla Llorens perquè tots els veïns surtin al carrer i visquin les festes patronals.

  Una volta realitzada la inauguració oficial de la setmana gran de setembre, la Corporació Municipal i les Festeres 2017 han realitzat la 'Obertura de la Festa' als Jardins de Jaume I que ha estat acompanyat amb el volteig de les campanes i el tret de diferents coets perquè la resta de municipis sàpiguen que la festa ha arribat als carrers de Vila-real.

  Posteriorment, la comitiva ha arribat a l'Avinguda d'Europa on s'ha inaugurat el Recinte de la Marxa, nucli central de la festa fins al dia 10 de setembre i lloc de trobada per a la cita per a molts penyistes i veïns, també de pobles del voltant .

  Els actes han prosseguit aquesta vesprà amb el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Gràcia des de la seua ermita, que ha baixat en processó fins al Col·legi de la Mare de Déu del Carme on ha sigut rebuda pels penyistes, els gegants, la Reina i Dames, les autoritats municipals encapçalades per l'alcalde José Benlloch i el clergat. El tradicional so d'una traca i una solta de coloms han anunciat la seva arribada als veïns de Vila-real, però la processó ha prosseguit el seu camí fins a l'Església Arxiprestal, on a l'arribada de la imatge el cor ha entonat el Tota Pulchra al seu honor. La imatge de la Mare de Déu de Gràcia romandrà al temple fins a final de festes quan sigui traslladada en processó, de nou, fins a la seua ermita.

  Un cop dipositada la Patrona en el seu dosser, les entitats ciutadanes, penyes, veïns, gegants, Reina i Dames juntament amb la Corporació Municipal han ofrenat a la verge. Un recorregut que com altres anys parteix des del carrer de l'ermita fins a l'Església Arxiprestal.

  Després dels actes religiosos, Vila-real s'omplirà de festa a cada racó de la ciutat amb multitud d'esdeveniments musicals organitzats en diferents penyes o bars, com la nit del rock, a la cruïlla de la plaça del Llauraor amb el carrer Sant Joaquin , que ha comprès cinc grups d'aquest pal musical disposats a treure a la llum la part més canyera de Vila-real. Però també hi ha hagut tradicionals discomòbils, entre el qual destaca el Vila-real DJ Festival a la 01:00 de la matinada al Recinte de la Marxa.

   

  Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2017

  Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2017Entrar en el especial
  Pujar