27 de novembre de 2020 27/11/20

El PP de Vila-real demana saldar el deute pendent amb les ONG des de 2016

El PP de Vila-real demana saldar el deute pendent amb les ONG des de 2016 - (foto 1)
  • L'Ajuntament encara deu diners a aquests col·lectius des de fa quatre anys i segueix sense convocar les ajudes per a l'exercici actual

El Partit Popular de Vila-real ha sol·licitat hui que es liquide els diners que l'Ajuntament deu a les ONG de la localitat. Tal com ha explicat hui el regidor del PP, Adrián Casabó, l'Ajuntament deu encara el 20% de les ajudes concedides en els anys 2016 i 2017 “i l'any 2018 el consistori ni tan sols va arribar a traure aquesta línia d'ajudes. Ara se sumen també els deutes del 2019, exercici que tampoc s'ha abonat íntegrament.”, ha advertit l'edil.

Al mateix temps, des del PP de Vila-real s'ha sol·licitat que s'agilite la convocatòria per a aquest exercici 2020, ja que a poc més de dos mesos per a acabar l'any encara no s'han convocat aquesta línia d'ajudes. Un any que, tal com explica Casabó, “les ONG estan notant un augment en el volum de treball a conseqüència de la pandèmia”.

Casabó assenyala que “una de les primeres propostes que vam fer a l'equip de govern quan va començar la pandèmia va ser demanar que l'ajuntament es posara al dia en el pagament a associacions i organitzacions de caràcter social, però la veritat és que set mesos després, les ONG continuen tenint deutes pendents per part del consistori des de fa quatre anys”.

Si aquestes ajudes són sempre essencials per a la labor d'ajuda als més desfavorits, “en un moment de crisi sanitària com el que estem vivint, aquestes ajudes són més necessàries encara, ja que aquestes entitats no poden dur a terme moltes de les seues campanyes i accions de sensibilització, la qual cosa suposa una pèrdua en els seus ingressos i, per tant, una menor capacitat d'ajuda a aquelles persones amb menys recursos”, explica l'edil del PP.

Pujar