24 de setembre de 2020 24/9/20

Vila-real contractarà 74 treballadors agrícoles aquest estiu

    L'Ajuntament de Vila-real contractarà 74 treballadors agrícoles aquest estiu. Així ho ha anunciat el regidor d'Economia, Xavier Ochando, que ha detallat que el consistori ha aconseguit una subvenció de 116.104,58 euros del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) –l'antic INEM-, que permetran donar feina a aturats que durant la passada campanya van cotitzar en el règim agrari.

    Es tracta de la quantitat més alta aconseguida fins al moment i 8.000 euros per damunt de la que es va obtindre fa un any, quan es va contractar a 66 treballadors. “Si tot sorgeix segons allò previst, comptarem amb un grup de 38 operaris i capatassos entre el 15 de juliol i el 14 d'agost i del 16 d'agost al 18 de setembre s'incorporaran 36 persones més, que estaran sota el comandament de Serveis Públics”, explica Ochando.

    L'edil, a més, detalla que aquests empleats hauran de desenvolupar tasques de manteniment d'espais, vials o infraestructures agrícoles de competència municipal”. Així mateix, recorda que serà el Servef qui seleccione i cite als aspirants. Per a això, “es requereix que hagen cotitzat durant aquesta campanya en el règim agrícola”. “Els treballadors seran citats per l'Oficina d'Ocupació del Servef perquè presenten la documentació requerida a l'Ajuntament i així poder baremar els mèrits marcats pel SEPE i poder incorporar-se al seu nou lloc”, indica, al mateix temps que recorda els bons resultats aconseguits en els últims mesos en matèria de creació d'ocupació.

    Pujar