29 de novembre de 2020 29/11/20

Vila-real constitueix les comissions del període 2019-2023 amb la innovació d'una nova comissió per a canalitzar i maximitzar els consensos en les reivindicacions a altres administracions

Vila-real constitueix les comissions del període 2019-2023 amb la innovació d'una nova comissió per a canalitzar i maximitzar els consensos en les reivindicacions a altres administracions - (foto 1)

    L'Ajuntament de Vila-real constituirà dimarts que ve les comissions informatives del període 2019-2023, en les quals s'articularà el debat i control del govern del nou mandat. A més de les comissions habituals que engloben les diferents àrees de gestió –Administració local, Social i Qualitat de Vida, Serveis Públics, i Oportunitats-, en aquesta legislatura se sumarà una nova comissió, creada per primera vegada, per a canalitzar el debat i buscar consensos en totes aquelles qüestions que suposen la reivindicació a altres administracions. L'estructura institucional de les comissions es completa amb la Comissió de convivència amb les penyes, creada en el passat mandat, que continuarà avançant en la cerca de solucions i mesures consensuades a les molèsties que generen alguns casals.

    “Una vegada més, a l'Ajuntament de Vila-real demostrem que som innovadors i hem acordat, per unanimitat de tots els grups, crear aquesta nova comissió de peticions a altres administracions, amb un doble objectiu: buscar el màxim consens possible en totes aquelles qüestions que suposen reclamar el que a Vila-real ens correspon, i fer també pedagogia sobre quins àmbits són de competència municipal i quins no”, argumenta l'alcalde, José Benlloch. En aquesta nova comissió, que, després de la constitució formal, estarà presidida pel portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, es perfila, així, com un instrument per a afavorir el debat i articular les reivindicacions locals “amb molta més potència, buscant el màxim de declaracions institucionals en tot allò que siga bo per a la ciutat”.

    La Comissió Especial per a la Lluita contra l'Incivisme i per la Convivència entre Penyes i Veïns també quedarà constituïda dimarts que ve. Aquest organisme, que després de la seua conformació oficial quedarà presidit per la primera tinent d'alcalde i coordinadora d'Alcaldia, Silvia Gómez, estarà compost per representants dels diferents grups i membres dels col·lectius implicats (Junta de Festes, Comissió de Penyes i associacions ciutadanes). Després de la seua constitució, la Comissió continuarà avançant en la reglamentació de les penyes per a garantir una millora convivència entre els casals i els veïns durant tot l'any, i donar solució als problemes de sorolls o neteja que es produeixen a vegades.

    La resta de comissions informatives estaran presidides, a partir del dimarts, pels coordinadors d'àrees de govern designats per l'alcalde. D'aquesta manera, la Comissió de Serveis Públics estarà presidida per Francisco Valverde (àrea persones); la d'Oportunitats, per Emilio M. Obiol (àrea oportunitats); la d'Administració Local per Xus Madrigal (àrea poble); i la Social i de Qualitat de Vida per Silvia Gómez (àrea ciutat).  El treball en les comissions informatives també es veurà, en aquest nou, període, reforçat des del punt de vista tècnic. Amb aquest objectiu, s'assignaran Tècnics d'Administració General superiors i suplents, de manera que es millorarà la capacitat tècnica de les comissions i s'afavorirà el treball cooperatiu en el si de l’organisme.

    Pujar