elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real col·loca mesuradors d'aire en les instal·lacions esportives per a garantir espais segurs

Vila-real col·loca mesuradors d'aire en les instal·lacions esportives per a garantir espais segurs
  • Els dispositius s'han col·locat en les tres piscines cobertes i sis sales on es desenvolupen activitats esportives

MÉS FOTOS
Vila-real col·loca mesuradors d'aire en les instal·lacions esportives per a garantir espais segurs - (foto 2)

El Servei Municipal d’Esports continua implementant mesures i protocols perquè els espais esportius de la ciutat siguen encara més segurs davant la covid-19. L'última millora ha sigut la instal·lació de mesuradors del nivell de diòxid de carboni (CO₂) amb la finalitat de controlar la qualitat de l'aire en els recintes esportius i d'aquesta manera regular la ventilació d'aquests espais en el moment en què la concentració de CO2 supere els límits. El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha detallat que els mesuradors s'han col·locat en les tres piscines cobertes, Yurema Requena, Centre de Tecnificació Esportiva i Aigua-salut, a més d'en sis sales de diferents instal·lacions esportives en les quals es desenvolupen classes dirigides i altres activitats.

“Aquests dispositius controlen en temps real i de manera continuada el nivell de diòxid de carboni per a així activar la ventilació en el moment en què se superen els límits i aconseguir un ambient més segur per als usuaris d'aquests espais esportius tancats”, explica Serralvo. El mesurament dels nivells de CO2 ajuda a controlar la transmissió dels aerosols, és a dir, les partícules que s'exhalen en respirar, i que són la principal via de contagi de la covid-19, segons el Ministeri de Sanitat i l'Organització Mundial de la Salut.

“Continuem treballant, en el procés de reobertura d'instal·lacions després de la tercera ona de la pandèmia, per a fer que l'activitat esportiva siga el més segura possible per als nostres usuaris”, remarca Serralvo, qui recorda que el Servei Municipal d’Esports compta amb protocols avalats per la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València.

Pujar