elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real celebra l’estrena oficial del documental ‘Passos de sant Pasqual’

  El proper dimarts, 14 de novembre, es commemora que fa 100 anys la Santa Seu va acceptar la petició de Vila-real i va decretar oficialment el patronatge de sant Pasqual sobre la ciutat. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha celebrat al llarg del 2017 l'any del centenari amb diverses activitats, entre les quals es troba l'estrena oficial del documental Passos de sant Pasqual, que tindrà lloc aquesta vesprada, a les 19.00 hores, a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural.

  Es tracta d'un exhaustiu i innovador treball de recerca realitzat per Abel Campos i Lluís Puig, encarregat per la Regidoria de Turisme per a documentar, analitzar i recórrer la vida del patró i despertar l'interès per visitar la ciutat, que es postula, d'aquesta manera, com un dels principals referents de turisme religiós de la Comunitat.

  L'acte, organitzat per Turisme, compta amb la col·laboració de la Fundació pro Monestir i Basílica de sant Pasqual i per la Fundació Caixa Rural Vila-real. Així mateix, està previst que assistisquen, a més de l'alcalde i la corporació municipal, els membres de la fundació que dóna nom al sant, així com de l’Associació Amics del Pouet, la reina i dames de la ciutat juntament amb membres de la Junta de Festes, associacions, veïns, clergat i altres autoritats convidades.

  “Aquest treball audiovisual forma part del full de ruta de l'Ajuntament en matèria turística i marcarà un abans i un després, gràcies a la imatge i al que representa sant Pasqual per a la ciutat”, assegura el regidor de l'àrea, Diego Vila.

  Per la seua banda, el seu antecessor en el càrrec i vocal, per part de l'Ajuntament, en el patronat de la Fundació de sant Pasqual, Emilio M. Obiol, afirma que “ha sigut un treball formidable, molt professional, exhaustiu –ja que recorre municipis per on va passar el sant, com Torrehermosa, Alconchel, Jumilla, Elx, Montfort i València- i totalment compromès amb el nostre principal objectiu, que és la promoció de Vila-real a través del seu principal recurs, el religiós, a través d'una figura indiscutible”.

  A més del teaser que es va presentar aquest estiu, en les últimes setmanes els veïns han pogut conèixer més detalls del vídeo definitiu a través de xicotetes pinzellades que s'han anat oferint en la web municipal i en les xarxes socials i que es completen avui amb l'estrena oficial del vídeo, que inclou tecnologia punta i metodologies innovadores.

  Al marge d'aquest esdeveniment, el proper diumenge, 19 de novembre, la basílica de sant Pasqual acollirà a les 18.30 hores una missa oficiada pel bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, per a commemorar el centenari, en la qual els assistents rebran una postal-estampa amb el decret del Vaticà.

   

  Pujar